Zeventig werken van de schilder Ad Snijders

Ad Snijders is geboren in Eindhoven op 12 mei 1929 en overleden op 25 februari 2010. Hij was een veelzijdig, creatief persoon. Kunstschilder, tekenaar, collagist en beeldhouwer, hij was het allemaal. Na zijn dood waren nog veel van zijn werken achtergebleven in zijn atelier.
                  
08-10-2019, 14:48
Gerard Meulensteen, al vriend van Ad Snijders sinds de beginjaren negentig, was daarvan op de hoogte. In samenspraak met de weduwe van Snijders en de kinderen heeft hij ervoor gezorgd dat de doeken vanuit het atelier naar Art Dumay zijn gegaan. Daar zijn ze eerst schoongemaakt en ingelijst en nu hangen de werken in en rondom de centrale ruimte bij Art Dumay, als een ode aan Ad Snijders. Officiële opening De verkooptentoonstelling werd op 4 oktober jl. om 16.00 uur officieel geopend in bijzijn van de familie en Gerard Meulensteen. Wij waren uitgenodigd voor een exclusieve preview. Wij zagen werken van Ad Snijders die het publiek nog nooit gezien heeft. Dat is hier dan ook het bijzondere. Lees deze week het verslag van onze verslaggever Gemma Eerdmans, met foto's door onze fotograaf Theo van Vijfeijken in De Nuenense Krant.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Weer of geen weer: KunsT met een grote T opnieuw een succes

Afgelopen weekend vond KunsT met een grote T plaats. Overal in het Nuenense centrum wapperden de vrolijke KunsT met een grote T-vlaggen. Diverse woningen waren gedurende twee dagen geopend voor exposities van kunstenaars in huis en tuin.

Kledinginzameling Sam’s Kledingactie

De kledinginzameling van Sam’s Kledingactie, welke in Nuenen op 5 oktober jl. is gehouden, heeft bijna 2000 kilo kleding opgebracht voor Cordaid Mensen in Nood. Sam’s Kledingactie is hier heel erg blij mee en wil iedereen die hieraan heeft bijgedragen, hartelijk danken.

Goossens Woonwinkel opent vernieuwde zaak op grootse wijze

Ruim voor tien uur staat er al een flinke rij mensen te wachten op wat komen gaat. Binnen zien we wethouder Hetty Tindemans, die straks het lint zal doorknippen. Glazen met heerlijke cocktails staan klaar om uitgedeeld te worden. Nog even en dan gaan de deuren open. Het is 5 oktober en de officiële opening van de vernieuwde Goossens woonwinkel staat op het punt van beginnen.

Dankzij vrijwilligers een heel seizoen een prachtig Oog van Nuenen

Deze hele zomer hebben wij op het Oog weer kunnen genieten van prachtige geraniums in de bloembakken van het Oog. Dit kunnen we realiseren door jaarlijks van alle bewoners een vrijwillige bijdrage te vragen, om zo te zorgen dat het Oog fleurig, gezellig en leefbaar is.

Eerste fase onderhoud windmolen De Roosdonck

Diverse minigravers en kranen takelen, graven en brengen zand aan op de molenbelt van windmolen De Roosdonck. Dat was het beeld de laatste week van de eerste fase van onderhoud. Met dank aan de Stichting Vrienden van de Roosdonck is dit onderhoud gerealiseerd en zien molen en directe omgeving er goed uit. Nieuw dakleer op de in- en uitvaart van de molen, twee nieuwe scheidingswanden en vele kubieke meters zand voor de molenbelt.

40-jarig bestaan Wereldwinkel Nuenen

Afgelopen jaar was er feest bij Wereldwinkel Nuenen, met iedere maand een actie in het kader van het 40-jarig bestaan. ‘Reden voor feest was er ook, omdat het zo goed gaat hier in Nuenen, terwijl veel winkels om ons heen moeten sluiten’, zegt Hennie Leijsten, voorzitter van Wereldwinkel Nuenen. ‘Vanuit de landelijke vereniging van wereldwinkels is men dan ook druk bezig nieuwe formules te creëren om het bestaan van de wereldwinkel te continueren.’