Nieuwe mogelijkheden voor jeugd bij basketbalvereniging Achilles’71

Afgelopen zomer is de Nuenense basketbalvereniging Achilles’71 gestart met een jaarlijks clinic initiatief op basisscholen, om de jeugd enthousiast te maken voor basketbal. Als gevolg van dit initiatief en de inzet van vele vrijwilligers, heeft Achilles’71, sinds lange tijd, dit seizoen kunnen starten met een jeugdlijn, in de vorm van een nieuw team van jongens en meisjes onder de 12 jaar oud.
                  
05-10-2019, 10:32
De afgelopen weken hebben de eerste trainingen van het nieuwe basketbalseizoen plaatsgevonden en de nieuwe jeugdgroep uit Nuenen is zich nu al aan het uitbreiden tot 17 basketballende jongens en meisjes. Het bestuur is ervan overtuigd dat zowel de gemixte groep van enthousiaste kinderen, als de positieve en verwelkomende manier waarop trainers Job Swinkels en Laura Ponte de groep begeleiden, een enorme aanwinst is voor Nuenens basketbal, ten opzichte van andere verenigingen in de regio. Het bestuur verwacht dan ook dat gedurende de rest van het seizoen het aantal jeugdleden bij de vereniging alleen maar zal groeien. Mogelijkheden In het huidige seizoen wordt er door de vereniging gedoeld op het inschrijven van twee jeugdteams van onder de 12 jaar, zodra de tweede seizoenshelft begint. Verder wordt er ook gekeken naar het vormen van een jeugdteam onder de 14 jaar, vóór aanvang van het 2020 - 2021 speelseizoen, zodat er voor de jeugdleden doorstroommogelijkheden open blijven binnen de vereniging. Kinderen van 12 en 13 jaar zijn dus ook meer dan welkom om mee te komen trainen op de dinsdagavond. Ook is de club opties aan het bekijken voor de mogelijkheid om een team te starten voor jeugd jonger dan 8 jaar. Op de vraag of er voldoende capaciteit is om de groeiende jeugd te accommoderen, maakt de vereniging zich tot op heden nog weinig zorgen. ‘We hebben nog velden klaar staan voor gebruik en als het gaat om enthousiaste en verbindende trainers en coaches met basketbalervaring, hebben we een vrij ruim aanbod in Nuenen, dus kom vooral een keertje kijken’, aldus clubvoorzitter Stacho Garay.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Reis mee!

Wat een vreemde ochtend. Op kindcentrum de Nieuwe Linde waren afgelopen woensdag geen leerkrachten te bekennen. Alleen de directrice was op school.

Straatnamen

De nieuwste editie van De Nuenense Krant online

Luchtkwaliteit? Ach kom!

Het klimaat verandert. Maar komt dat door menselijk handelen of niet? Feit is dat alle onderzoeken naar klimaatveranderingen leiden tot regelgeving, zoals voor de agrarische sector, het verkeer en de bouw, en tot polarisatie in de samenleving.

Topconcert ‘Paulus Schäfer invites’ in de Stam Gerwen

Drie topgitaristen verzorgden maandagavond 30 september de opening van ’Paulus Schäfer invites’ in het intieme concertcafé de Stam in Gerwen. Sologitarist Stochelo Rosenberg, bassist Noah Schäfer en gastheer Paulus Schäfer hebben de concertgangers een onvergetelijke avond bezorgd. Gipsyjazz van de bovenste plank’ aldus een van de bezoekers. Een staande ovatie voor de virtuoze muzikanten.