Reis mee!

Wat een vreemde ochtend. Op kindcentrum de Nieuwe Linde waren afgelopen woensdag geen leerkrachten te bekennen. Alleen de directrice was op school.
                  
03-10-2019, 16:19
Nadat alle kinderen in de aula verzameld waren, ging iedereen buiten op zoek, waar zouden de leerkrachten toch zijn? Ook een aantal bezorgde ouders bleef even hangen om te kijken wat er zou gebeuren. Camper Eenmaal buiten kwam er na een tijdje een camper claxonnerend de straat ingereden. Deze parkeerde recht voor school, de deur ging open… en daar zaten de leerkrachten. Maar het zag er niet echt naar uit dat ze van plan waren om les te komen geven. Met verrekijkers, zwemvliezen, rugzakken, slaapzakken, strandballen en zelfs hele koffers stapten ze uit. Op vakantie Nadat ze mee naar binnen waren gelopen, kwam het verhaal eruit, het was de start van de Kinderboekenweek. En aangezien het thema dit jaar ‘Reis mee’ is, hadden de leerkrachten bedacht dat ze wel op vakantie kunnen gaan. Maar dat was natuurlijk niet de bedoeling. Ze moesten toch echt op school blijven. Voertuigen Groep 7 danste mee op het Kinderen voor Kinderen lied, waarna iedereen naar de eigen klas ging. De rest van de ochtend mochten alle groepen om de beurt het speelplein op. Hier stonden allerlei voertuigen klaar, waarin gekeken mocht worden of een ritje in mocht worden gemaakt. Natuurlijk stond de camper waarmee de leerkrachten op vakantie wilden gaan er ook. Maar er was meer: een tractor, een brandweerwagen, een golfkar, een elektrische step, een cabrio, een motor, een eenwieler, een bakfiets en een rollator. Natuurlijk mocht een kleine versnapering in de vorm van autodrop niet ontbreken. Ook binnen in school was het thema ‘Reis mee’ zichtbaar. Er werden presentaties gegeven over verschillende landen, waarbij diverse door de kinderen zelf gemaakte versnaperingen uitgedeeld werden. Komende week blijft in het teken staan van de Kinderboekenweek. In de groepen 7 en 8 zijn ze druk bezig met de voorleeswedstrijd en in alle andere groepen wordt gelezen in nieuwe boeken. Volgende week vrijdag wordt de Kinderboekenweek afgesloten met een heuse Nieuwe Linde Steppenparade.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Straatnamen

De nieuwste editie van De Nuenense Krant online

Luchtkwaliteit? Ach kom!

Het klimaat verandert. Maar komt dat door menselijk handelen of niet? Feit is dat alle onderzoeken naar klimaatveranderingen leiden tot regelgeving, zoals voor de agrarische sector, het verkeer en de bouw, en tot polarisatie in de samenleving.

Topconcert ‘Paulus Schäfer invites’ in de Stam Gerwen

Drie topgitaristen verzorgden maandagavond 30 september de opening van ’Paulus Schäfer invites’ in het intieme concertcafé de Stam in Gerwen. Sologitarist Stochelo Rosenberg, bassist Noah Schäfer en gastheer Paulus Schäfer hebben de concertgangers een onvergetelijke avond bezorgd. Gipsyjazz van de bovenste plank’ aldus een van de bezoekers. Een staande ovatie voor de virtuoze muzikanten.

INFORMATIERUBRIEK 'VAN EN VOOR DE GEMEENTE'