Straatnamen

                  
03-10-2019, 11:17
WEIERSEDREEF Deze weg loopt vanaf de Beekstraat naar de Oude Landen. Het is de weg door het gebied de Prinsenweierse Nieuwe Erven. ‘Weier’ heeft de betekenis van vijver. De Prinsenweier was oorspronkelijk een karpervijver, die toebehoorde aan het klooster Mariën¬hage in Woensel, gepacht van de baron van Cranendonk. Omdat Anna van Buren, barones van Cranendonk, in 1551 trouwde met prins Willem van Oranje, kwam de vijver daardoor in het bezit van het huis van Oranje en werd aldus de ‘weier van de prins’. In de 19e eeuw werd de vijver drooggelegd en vervolgens als weiland in cultuur gebracht.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


De nieuwste editie van De Nuenense Krant online

Luchtkwaliteit? Ach kom!

Het klimaat verandert. Maar komt dat door menselijk handelen of niet? Feit is dat alle onderzoeken naar klimaatveranderingen leiden tot regelgeving, zoals voor de agrarische sector, het verkeer en de bouw, en tot polarisatie in de samenleving.

Topconcert ‘Paulus Schäfer invites’ in de Stam Gerwen

Drie topgitaristen verzorgden maandagavond 30 september de opening van ’Paulus Schäfer invites’ in het intieme concertcafé de Stam in Gerwen. Sologitarist Stochelo Rosenberg, bassist Noah Schäfer en gastheer Paulus Schäfer hebben de concertgangers een onvergetelijke avond bezorgd. Gipsyjazz van de bovenste plank’ aldus een van de bezoekers. Een staande ovatie voor de virtuoze muzikanten.

INFORMATIERUBRIEK 'VAN EN VOOR DE GEMEENTE'

Kinderdagverblijf Kiddies bestaat 15 jaar

Het is alweer meer dan 15 jaar geleden dat Corrie Gehoel, samen met haar schoonzusje Ilon van der Horst, ging brainstormen over het zelf opzetten van een kinderdagverblijf. Corrie werkte destijds in de kinderopvang, in loondienst. Ze zag echter kansen om zelf ondernemer te worden. Alles werd goed op een rijtje gezet, er werd gewikt en gewogen en knopen werden doorgehakt. Het pand dat ze gevonden hadden op de Opwettenseweg 72, was ideaal voor wat zij voor ogen hadden.

Speelveldjes Nuenen-Oost geopend

De glijbaan bleef onaangeroerd. Rennen over de bult, springen over de greppel, balanceren op de boomstammen, een klein balletje trappen. Nee, dat zat er bij de opening van de nieuwe speelvoorzieningen in Nuenen-Oost bij Kindcentrum De Nieuwe Linde niet in.