Luchtkwaliteit? Ach kom!

Het klimaat verandert. Maar komt dat door menselijk handelen of niet? Feit is dat alle onderzoeken naar klimaatveranderingen leiden tot regelgeving, zoals voor de agrarische sector, het verkeer en de bouw, en tot polarisatie in de samenleving.
                  
01-10-2019, 15:28
Zo is de Zweedse Gretha Kuhnberg belachelijk gemaakt vanwege haar lef om de deelnemers aan de klimaattop bestraffend toe te spreken. Scherpe woorden heen en weer, ook tussen leiders van grote en kleine mogendheden. In ons kleine dorp aan de rand van de Peel kijken we lichtelijk geamuseerd naar dat spel van beschuldigingen. Die gratis toneelvoorstelling is ons niet ontgaan. Thuis, op het werk en in cafés lachen we erom en heffen het glas. Maar ieder leeft zijn leven door zoals het was. Want wat kun je er zelf nu aan doen? Aangepaste regelgeving Maar wacht eens even. Als de veranderingen in het klimaat reden geeft tot aangepaste regelgeving ten aanzien van de productie en lozing van CO2, stikstofoxiden, en methaan, is er dan toch niet wat aan de hand? En als het gehalte aan fijnstof in onze lucht voor alle bestuurslagen in onze samenleving aanleiding is om binnensteden verkeersluw te maken en (oude) dieselauto’s te verbannen, dan zal er toch wel iets te wensen zijn ten aanzien van ons milieu. Is het niet voor de impact op het weer, dan is het zeker wel voor de impact op onze gezondheid. Lees deze week de beschouwing door onze correspondent Ruud Macco in De Nuenense Krant.

Foto: De mobiele luchtkwaliteit meter ILM 2.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Topconcert ‘Paulus Schäfer invites’ in de Stam Gerwen

Drie topgitaristen verzorgden maandagavond 30 september de opening van ’Paulus Schäfer invites’ in het intieme concertcafé de Stam in Gerwen. Sologitarist Stochelo Rosenberg, bassist Noah Schäfer en gastheer Paulus Schäfer hebben de concertgangers een onvergetelijke avond bezorgd. Gipsyjazz van de bovenste plank’ aldus een van de bezoekers. Een staande ovatie voor de virtuoze muzikanten.

INFORMATIERUBRIEK 'VAN EN VOOR DE GEMEENTE'

Kinderdagverblijf Kiddies bestaat 15 jaar

Het is alweer meer dan 15 jaar geleden dat Corrie Gehoel, samen met haar schoonzusje Ilon van der Horst, ging brainstormen over het zelf opzetten van een kinderdagverblijf. Corrie werkte destijds in de kinderopvang, in loondienst. Ze zag echter kansen om zelf ondernemer te worden. Alles werd goed op een rijtje gezet, er werd gewikt en gewogen en knopen werden doorgehakt. Het pand dat ze gevonden hadden op de Opwettenseweg 72, was ideaal voor wat zij voor ogen hadden.

Speelveldjes Nuenen-Oost geopend

De glijbaan bleef onaangeroerd. Rennen over de bult, springen over de greppel, balanceren op de boomstammen, een klein balletje trappen. Nee, dat zat er bij de opening van de nieuwe speelvoorzieningen in Nuenen-Oost bij Kindcentrum De Nieuwe Linde niet in.

Burendag wijkvereniging Panakkers

Afgelopen zaterdag 28 september vond op het veldje aan de Sophiastraat voor de vierde maal in het bestaan van wijkvereniging Panakkers de Burendag plaats.

Informatiezuilen naast Vincentre

Wellicht heeft u ze al gezien, de informatiezuilen naast Vincentre, met daarop een fotoserie ‘In de voetsporen van Vincent’, van fotograaf Ki Tan van CCC.FotoUnie. Dit in samenwerking met De Lindespelers, Salon Nune Ville, De Nuenense Krant en Museum Vincentre. Zeker het bezichtigen waard.