Speelveldjes Nuenen-Oost geopend

De glijbaan bleef onaangeroerd. Rennen over de bult, springen over de greppel, balanceren op de boomstammen, een klein balletje trappen. Nee, dat zat er bij de opening van de nieuwe speelvoorzieningen in Nuenen-Oost bij Kindcentrum De Nieuwe Linde niet in.
                  
30-09-2019, 17:18
Om 15.00 uur viel de regen met bakken uit de hemel. Toch stond een groepje Nuenenaren afgelopen zaterdag bij een kletsnat speelveld gezellig te buurten. Er was voor iedereen een appeltje en uit een van de bakfietsen klonk muziek. Vanaf dit speelveldje begon de wandeling via het veldje aan de Noorderklamp naar de Donkervoort. Cheque Gelukkig klaarde het weer op en gingen de paraplu’s na een half uurtje naar beneden. Op de eindbestemming konden de kinderen volop spelen. Peuters en kleuters klommen voorzichtig, soms met hulp van papa, mama of oma op het nieuwe speelhuis en gleden soms nog een beetje onwennig van de glijbaan. Oudere jeugd vermaakte zich met de nieuwe schommel. Wethouder Caroline van Brakel nam daar namens de gemeente een cheque van 2000 euro in ontvangst. Omwonenden hadden extra geld ingezameld. Lees deze week het verslag met foto’s van onze correspondent Elwien Bibbe in De Nuenense Krant.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Burendag wijkvereniging Panakkers

Afgelopen zaterdag 28 september vond op het veldje aan de Sophiastraat voor de vierde maal in het bestaan van wijkvereniging Panakkers de Burendag plaats.

Informatiezuilen naast Vincentre

Wellicht heeft u ze al gezien, de informatiezuilen naast Vincentre, met daarop een fotoserie ‘In de voetsporen van Vincent’, van fotograaf Ki Tan van CCC.FotoUnie. Dit in samenwerking met De Lindespelers, Salon Nune Ville, De Nuenense Krant en Museum Vincentre. Zeker het bezichtigen waard.

Gemeente Nuenen heeft forse stappen gezet naar professioneel risicomanagement

De gemeente Nuenen heeft afgelopen jaren forse stappen gezet in het professionaliseren van het risicomanagement voor bouwprojecten. Een duidelijke ontwikkeling hierin is zichtbaar.

Kaartverkoop extra concert ‘Calling Elvis Tribute’

Afgelopen zondag om 08.00 uur begon de kaartverkoop voor het extra concert van de ‘Calling Elvis Tribute’ show op 12 december in Het Klooster. Tijdens deze kaartverkoop in Jumbo Ton Grimbergen, gaf de bandbezetting met Mark Elbers een miniconcert.

EMK heeft een nieuw 7-koppig bestuur

Op de algemene ledervergadering van 23 september jl. heeft de ledenvergadering een nieuw bestuur gekozen. Van het zittende bestuur, bestaande uit drie bestuursleden, neemt Richard du Croo de Jongh (voorzitter) afscheid. De overige 2 bestuursleden, Piet vd Laar en Walrick Dirkx, nemen plaats in het nieuw gekozen bestuur als bestuurslid.

Tommie van der Struijs Nederlands kampioen

Het was de ultieme beloning voor een seizoen lang hard werken: de Nederlandse titel Rotax Max in de Micromax-klasse. Karter Tommie van der Struijs uit Nuenen werd vorige week zondag op circuit de Landsard derde tijdens de laatste ronde van het NK en dat was ruimschoot genoeg voor zijn eerste eindzege.