Burendag wijkvereniging Panakkers

Afgelopen zaterdag 28 september vond op het veldje aan de Sophiastraat voor de vierde maal in het bestaan van wijkvereniging Panakkers de Burendag plaats.
                  
30-09-2019, 14:23
In tegenstelling tot de drie voorgaande jaren waren de weergoden ons deze keer niet gunstig gezind. De voorspelling deed vermoeden dat we net tussen de buien door de tijd hadden om elkaar nader te leren kennen. Maar… tijdens het aankleden van het ontmoetingsgebied vielen al de eerst druppels, hetgeen ons er niet van weerhield het springkussen voor de jeugd op te zetten. Daarin kon in ieder geval droog gesprongen worden. Versnaperingen Vlaggetje, ballonnen, statafels en het rad van avontuur met een uitstalling aan te winnen prijsjes, zorgden voor een gezellige omgeving. Mondjesmaat kwamen de eerste, veelal nieuwe bewoners van de Panakkers, die zich aardig aan het verjongen is, naar de ontmoetingsplek. Drankjes en hapjes werden daarbij meer dan voldoende meegebracht, waarbij ook versnaperingen voor de jongste jeugd niet waren vergeten. Geleidelijkaan kwam er een heel aardig aantal buurtgenoten bij elkaar en toen de regen even flink uit de hemel viel, werden er binnen de kortste keren nog een partytent en enkele parasols opgezet. Daardoor bleven onder andere de schminkster en de hapjes beschermd. De vele paraplu’s zorgden ervoor dat er een heel gezellige sfeer hing en dat er niemand vroegtijdig vertrok. Een geslaagde middag die eindigde met een snelle, gezamenlijke opruimactie, waardoor de Sophiastraat er weer netjes bij lag. Volgend jaar zeker weer een Burendag.

Foto: 's: Petra van Laarhoven/De Nuenense Krant

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Informatiezuilen naast Vincentre

Wellicht heeft u ze al gezien, de informatiezuilen naast Vincentre, met daarop een fotoserie ‘In de voetsporen van Vincent’, van fotograaf Ki Tan van CCC.FotoUnie. Dit in samenwerking met De Lindespelers, Salon Nune Ville, De Nuenense Krant en Museum Vincentre. Zeker het bezichtigen waard.

Gemeente Nuenen heeft forse stappen gezet naar professioneel risicomanagement

De gemeente Nuenen heeft afgelopen jaren forse stappen gezet in het professionaliseren van het risicomanagement voor bouwprojecten. Een duidelijke ontwikkeling hierin is zichtbaar.

Kaartverkoop extra concert ‘Calling Elvis Tribute’

Afgelopen zondag om 08.00 uur begon de kaartverkoop voor het extra concert van de ‘Calling Elvis Tribute’ show op 12 december in Het Klooster. Tijdens deze kaartverkoop in Jumbo Ton Grimbergen, gaf de bandbezetting met Mark Elbers een miniconcert.

EMK heeft een nieuw 7-koppig bestuur

Op de algemene ledervergadering van 23 september jl. heeft de ledenvergadering een nieuw bestuur gekozen. Van het zittende bestuur, bestaande uit drie bestuursleden, neemt Richard du Croo de Jongh (voorzitter) afscheid. De overige 2 bestuursleden, Piet vd Laar en Walrick Dirkx, nemen plaats in het nieuw gekozen bestuur als bestuurslid.

Tommie van der Struijs Nederlands kampioen

Het was de ultieme beloning voor een seizoen lang hard werken: de Nederlandse titel Rotax Max in de Micromax-klasse. Karter Tommie van der Struijs uit Nuenen werd vorige week zondag op circuit de Landsard derde tijdens de laatste ronde van het NK en dat was ruimschoot genoeg voor zijn eerste eindzege.

De nieuwste editie van De Nuenense Krant online