Bellen met d'n Burger

In de rubriek 'Bellen met d'n Burger' laten beurtelings onze politiek verslaggevers Gemma Eerdmans en Frans Lammerts burgemeester Maarten Houben aan het woord over zaken binnen zijn taakgebied die op dat moment actueel zijn. Dit om een genuanceerd beeld te schetsen van waar een burgemeester zoal mee bezig is en voor welke afwegingen hij zich gesteld ziet.
                  
18-09-2019, 13:28
'Al die bevrijdingsactiviteiten in Nuenen... fantastisch!' Het is de week waarin Nuenen met tal van activiteiten 75 jaar Bevrijding viert. Aanleiding om met burgemeester Maarten Houben van gedachten te wisselen over zijn vroegste herinneringen aan bevrijdingsvieringen, zijn rol als burgemeester daarin en wat vrijheid vieren voor hem betekent. Lees het interview door onze verslaggever Frans Lammerts deze week in De Nuenense Krant.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


De nieuwste editie van De Nuenense Krant online

Nieuwe ledschermen

Sinds maandag hangen er twee gloednieuwe ledschermen op de Europalaan en de Smits van Oyenlaan. Na 10 jaar trouwe dienst is het nu tijd voor een nieuwe generatie met een betere kwaliteit en makkelijkere bediening.

De parachutisten zijn geland

Wie de afgelopen dagen langs Het Klooster liep of reed, kon er niet omheen. Over zes lantaarnpalen waren witte parachutes gedrapeerd, stuk voor stuk prachtige kunstwerken gemaakt door Meindert Mosterman. Een extra mooi detail tijdens alle feestelijkheden rondom de 75-jarige viering van onze bevrijding.

Open Monumentendag landgoed Soeterbeek groot succes

De openstelling van het landgoed Soeterbeek in het kader van Open Monumentendag 2019 was een groot succes. Afgelopen zondag bezochten zo’n duizend belangstellenden het landgoed Soeterbeek, dat ter gelegenheid van de landelijke Open Monumentendag voor één keer te bezichtigen was.

SeniorWeb Nuenen bestaat 20 jaar

Wat is er de afgelopen 20 jaar veel gebeurd op het gebied van computer, smartphone en tablet. In 1999 gebruikten we op de pc meestal Windows 98. We hadden toen niet kunnen vermoeden dat in de toekomst iedereen met een eigen telefoon rond zou lopen. En dat er een tablet zou komen (vanaf 2010) waarop je ook heel gemakkelijk kunt internetten en mailen.

Nieuwe hoofdcoach voor Basketbalvereniging Achilles’71

Basketbalvereniging Achilles’71 heeft een nieuwe hoofdcoach voor de club weten te scoren, met de aanwinst van topcoach Dennis Williams uit Rotterdam.