De parachutisten zijn geland

Wie de afgelopen dagen langs Het Klooster liep of reed, kon er niet omheen. Over zes lantaarnpalen waren witte parachutes gedrapeerd, stuk voor stuk prachtige kunstwerken gemaakt door Meindert Mosterman. Een extra mooi detail tijdens alle feestelijkheden rondom de 75-jarige viering van onze bevrijding.
                  
17-09-2019, 14:05
Matthijs Brandt, voorzitter van het Oranje Comité, herinnerde zich dat er in Son en Breugel in 2014, ter herdenking van 70 jaar bevrijding, (bevrijd op 17 september 1944) 17 parachutes neergezet zijn en dacht: ‘Wij kunnen hier in Nuenen ook iets gaan doen met parachutes, maar dan anders en op kleinere schaal.’ Lees deze week het verslag van onze verslaggever Gemma Eerdmans in De Nuenense Krant.

Foto: 1: Meindert Mosterman hangt een parachute op. Foto 2: Foto: Theo van Vijfeijken/De Nuenense Krant Foto 3: Foto: Marleen Houben/De Nuenense Krant

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Open Monumentendag landgoed Soeterbeek groot succes

De openstelling van het landgoed Soeterbeek in het kader van Open Monumentendag 2019 was een groot succes. Afgelopen zondag bezochten zo’n duizend belangstellenden het landgoed Soeterbeek, dat ter gelegenheid van de landelijke Open Monumentendag voor één keer te bezichtigen was.

SeniorWeb Nuenen bestaat 20 jaar

Wat is er de afgelopen 20 jaar veel gebeurd op het gebied van computer, smartphone en tablet. In 1999 gebruikten we op de pc meestal Windows 98. We hadden toen niet kunnen vermoeden dat in de toekomst iedereen met een eigen telefoon rond zou lopen. En dat er een tablet zou komen (vanaf 2010) waarop je ook heel gemakkelijk kunt internetten en mailen.

Nieuwe hoofdcoach voor Basketbalvereniging Achilles’71

Basketbalvereniging Achilles’71 heeft een nieuwe hoofdcoach voor de club weten te scoren, met de aanwinst van topcoach Dennis Williams uit Rotterdam.

‘Door de ogen van Vincent van Gogh’

‘Als Van Gogh hier nu met een camera rond zou lopen, wat zou hij dan vastleggen?’ Die vraag was de inspiratie voor de fotowedstrijd Vincent van Gogh Photo Award.

De nieuwste editie van De Nuenense Krant online