Historische beelden

                  
10-09-2019, 10:28
Helsestraat 1. Hier zien we Hanneske Habraken voor zijn huis in de Hel, nu Helsestraat 1, waarschijnlijk in de jaren ’30. Hij was in 1873 geboren op het Boord, nu Boord 19 en in 1903 hier komen wonen, toen hij trouwde met Wilhelmina van de Laar. Zij kregen hier zeven kinderen. Hanneske overleed in december 1944. De zeer oude boerderij was in 1850 gedeeltelijk herbouwd, er moeten nog veel heel oude gedeelten in bewaard gebleven zijn. Na de oorlog is zij weer enkele keren veranderd, maar in de huidige indeling van het huis is nog de oorspronkelijke vorm te herkennen.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


INFORMATIERUBRIEK 'VAN EN VOOR DE GEMEENTE'

Geslaagde ‘move’ van het Watermolen van Opwetten dubbeltoernooi

Het bleek een goede keus om het toernooi te laten plaatsvinden in de week van 1 t/m 8 september. Het was een fantastische week. Ondanks de wat minder goede weersvoorspellingen hebben we alle wedstrijden onder prima omstandigheden kunnen spelen. Een enkel klein buitje mocht de pret niet drukken.

Werkgroep Sfeer en Beleving Centrummanagement ‘Bouwen aan een verblijfsvriendelijk centrum’

Sinds de start van Centrummanagement Nuenen zijn verschillende werkgroepen van ondernemers opgericht. Eén daarvan is de werkroep Sfeer en Beleving. De ondernemers in deze werkgroep vertegenwoordigen horeca, winkeliers en dienstverleners en werken samen met de centrummanager aan het verblijfsvriendelijk maken van het centrum.

Buurtfeest wederom buitengewoon

Zaterdag 7 september vond voor de tweede keer een buurtfeest plaats tussen de garages aan de Stormvogelhof. Hoewel de planning wat later was dan vorig jaar, waren veel bewoners uit betreffende straat en uit een gedeelte van de Europalaan aanwezig. Kortom, een gezellige groep, waarmee beoogde doelstellingen ruimschoots werden bereikt.

Zonnebloemdag met thema ‘Er kan zoveel meer dan je denkt’

De Zonnebloemdag wordt eenmaal per jaar gehouden, dit jaar op 7 september jl. in de John Geven Studio’s. Op de uitnodiging voor de gasten en voor de vrijwilligers werd door velen gereageerd.

AuoMaatje in Nuenen van start