INFORMATIERUBRIEK 'VAN EN VOOR DE GEMEENTE'

                  
10-09-2019, 10:26
VIERING 75 JAAR BEVRIJDING Volgende week vieren we dat het 75 jaar geleden is dat de dorpen Nuenen, Gerwen en Nederwetten zijn bevrijd. Er is een mooi programma gemaakt. Ook elders in de regio zijn er extra activiteiten vanwege het jubileumjaar: 75 jaar bevrijding (1944- 2019). Voor meer informatie: www.nuenen.nl. Vlaggen Wij stellen het op prijs dat u dinsdag 17 september (doorkomst Liberation Task Force) en vrijdag 20 september (Bevrijdingsviering) de vlag buiten hangt om te vieren dat Nuenen 75 jaar bevrijd is. AVOND VAN HET WONEN OP 23 SEPTEMBER Praat meer over ons nieuwe woonbeleid De komende maanden stelt de gemeente Nuenen nieuw woonbeleid op. Dit doen we graag samen met u. Daarom organiseren we op maandag 23 september van 19.30 tot 21.30 uur de Avond van het Wonen in de Raadszaal in Het Klooster. Inloop is vanaf 19.00 uur. We gaan deze avond met inwoners en dorps- en huurdersorganisaties in gesprek over de opgaven en oplossingen voor de komende jaren. U bent van harte uitgenodigd. Wat gaan we doen? We starten de avond met een presentatie waarin we de belangrijkste trends op de woningmarkt in Nuenen weergeven. Vervolgens gaan we met elkaar in gesprek over wat er de komende jaren moet gebeuren, om ervoor te zorgen dat iedereen in deze gemeente prettig kan (blijven) wonen. Welke type woningen moeten we bouwen en voor wie? Hoe zorgen we voor voldoende betaalbare huur- en koopwoningen? Wat gaan we doen om onze woningen energiezuiniger te maken? Wat moeten we doen zodat mensen met een zorgvraag langer zelfstandig kunnen wonen? Mede op basis van de input van die avond stellen we het nieuwe woonbeleid op. We formuleren kort maar krachtig onze langetermijnvisie en komen met concrete actiepunten voor de komende jaren. De opbrengst gebruiken we ook bij het opstellen van de Omgevingsvisie. Meld u aan We stellen uw deelname erg op prijs. Wilt u aan ons doorgeven of u deelneemt aan de Avond van het Wonen? U kunt zich aanmelden via het secretariaat van de gemeente Nuenen (via afdelingssecretaresses@nuenen.nl of tel. 040-2631631). HERNIEUWDE SPORTVLOER HONGERMAN De afgelopen weken is er ontzettend hard gewerkt aan de sportvloer van de Hongerman. Er is een nieuwe dempingslaag aangebracht, waarna een nieuwe toplaag met coating is aangebracht. Als laatste zijn de speelveldbelijningen aangebracht, die zijn geüpdatet naar de nieuwe richtlijnen en eisen en spelvormen. De hernieuwde sportvloer is in gebruik genomen door de school en de sportverenigingen.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Geslaagde ‘move’ van het Watermolen van Opwetten dubbeltoernooi

Het bleek een goede keus om het toernooi te laten plaatsvinden in de week van 1 t/m 8 september. Het was een fantastische week. Ondanks de wat minder goede weersvoorspellingen hebben we alle wedstrijden onder prima omstandigheden kunnen spelen. Een enkel klein buitje mocht de pret niet drukken.

Werkgroep Sfeer en Beleving Centrummanagement ‘Bouwen aan een verblijfsvriendelijk centrum’

Sinds de start van Centrummanagement Nuenen zijn verschillende werkgroepen van ondernemers opgericht. Eén daarvan is de werkroep Sfeer en Beleving. De ondernemers in deze werkgroep vertegenwoordigen horeca, winkeliers en dienstverleners en werken samen met de centrummanager aan het verblijfsvriendelijk maken van het centrum.

Buurtfeest wederom buitengewoon

Zaterdag 7 september vond voor de tweede keer een buurtfeest plaats tussen de garages aan de Stormvogelhof. Hoewel de planning wat later was dan vorig jaar, waren veel bewoners uit betreffende straat en uit een gedeelte van de Europalaan aanwezig. Kortom, een gezellige groep, waarmee beoogde doelstellingen ruimschoots werden bereikt.

Zonnebloemdag met thema ‘Er kan zoveel meer dan je denkt’

De Zonnebloemdag wordt eenmaal per jaar gehouden, dit jaar op 7 september jl. in de John Geven Studio’s. Op de uitnodiging voor de gasten en voor de vrijwilligers werd door velen gereageerd.

AuoMaatje in Nuenen van start

16 oktober: Uitgave magazine VincentreSpecial

Op initiatief van Uitgeverij Van der Heijden en in samenwerking met het Vincentre, brengen we 16 oktober het fullcolour magazine VincentreSpecial uit. Samen met De Nuenense Krant wordt het magazine die week gratis huis aan huis in Nuenen c.a. verspreid.