Werkgroep Sfeer en Beleving Centrummanagement ‘Bouwen aan een verblijfsvriendelijk centrum’

Sinds de start van Centrummanagement Nuenen zijn verschillende werkgroepen van ondernemers opgericht. Eén daarvan is de werkroep Sfeer en Beleving. De ondernemers in deze werkgroep vertegenwoordigen horeca, winkeliers en dienstverleners en werken samen met de centrummanager aan het verblijfsvriendelijk maken van het centrum.
                  
09-09-2019, 11:42
Wat houdt dat dan in, verblijfsvriendelijk? Centrummanager Henry van Vlerken: ‘Naast veiligheid zijn gezelligheid en sfeer van groot belang om een verblijf in het centrum aangenaam te maken. Bezoekers zullen vaker en ook langer in ons mooie dorp zijn. Parkeergemak, voldoende (dag)horeca en leuke activiteiten dragen daaraan bij.’ Grote geheel Corrie van Dun van Corrie’s Visstekje (foto links, met partner Geert Jan Bouw) is één van de ondernemers in de werkgroep. ‘Het valt niet mee om de neuzen van 120 ondernemers dezelfde kant op te krijgen, maar ik geloof in het grotere geheel. Verder kijken dan je eigen onderneming. Het heeft ook tijd nodig. Er gebeurt al best veel, zichtbaar en onzichtbaar.’ Zichtbaar zijn bijvoorbeeld de bloembakken en de sfeerverlichting in december. ‘We krijgen daar veel positieve reacties op en persoonlijk vind ik hierin ontzorgd worden alleen al mijn contributie meer dan waard. Hoeven we niet zelf de ladder op.’ Franca Mulkens (foto rechts, tijdens ‘Hellemondse’ thema-avond), die met haar man Dieter de Griek in de Van Goghstraat uitbaat en samen met hem in de werkgroep zit, is ook van de aanpak ‘zaaien-oogsten’. Ze tikte onlangs nog dertig pietenpakken op de kop, die straks rondom Sinterklaas gebruikt zullen worden. ‘Ik ben een verbinder en maak het graag gezellig voor de mensen. Met andere ondernemers de krachten bundelen en ons richten op dát wat we gemeenschappelijk hebben en wat goed is voor de sfeer in het centrum. Daar hebben niet alleen bezoekers, maar ook ondernemers zelf profijt van.’ Moonlight Shopping 2.0 De werkgroep streeft ernaar om jaarlijks drie tot vier terugkerende, centrumbrede activiteiten te organiseren. Zoals het mode-event in april en Moonlight Shopping, dat dit jaar in een nieuw jasje wordt gestoken. Van Vlerken: ‘Het verhuist van de zaterdag naar de vrijdag, waarbij we tussen 14.00 en 22.00 uur een mooi activiteitenprogramma neerzetten voor een breed publiek. Dit jaar werken we samen met Helpt Elkander, dat het 100-jarig bestaan viert. Veel meer kan ik hierover nog niet verklappen, maar noteer 20 december alvast in je agenda’ Over Centrummanagement Nuenen Stichting Centrummanagement Nuenen zet zich in voor het versterken van het economisch functioneren van het dorpscentrum van Nuenen, verbetering van het vestigings- en verblijfsklimaat en het vergroten van de aantrekkelijkheid van het centrumgebied. De stichting werd in 2017 opgericht. Het bestuur vertegenwoordigt ruim 120 Nuenense ondernemers - winkeliers, dienstverleners en horeca-uitbaters - en stuurt de centrummanager aan die uitvoering geeft aan het beleid. De centrummanager is het eerste aanspreekpunt voor ondernemers en fungeert als schakel tussen hen en de gemeente, politie, brandweer en vastgoedeigenaren.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Buurtfeest wederom buitengewoon

Zaterdag 7 september vond voor de tweede keer een buurtfeest plaats tussen de garages aan de Stormvogelhof. Hoewel de planning wat later was dan vorig jaar, waren veel bewoners uit betreffende straat en uit een gedeelte van de Europalaan aanwezig. Kortom, een gezellige groep, waarmee beoogde doelstellingen ruimschoots werden bereikt.

Zonnebloemdag met thema ‘Er kan zoveel meer dan je denkt’

De Zonnebloemdag wordt eenmaal per jaar gehouden, dit jaar op 7 september jl. in de John Geven Studio’s. Op de uitnodiging voor de gasten en voor de vrijwilligers werd door velen gereageerd.

AuoMaatje in Nuenen van start

16 oktober: Uitgave magazine VincentreSpecial

Op initiatief van Uitgeverij Van der Heijden en in samenwerking met het Vincentre, brengen we 16 oktober het fullcolour magazine VincentreSpecial uit. Samen met De Nuenense Krant wordt het magazine die week gratis huis aan huis in Nuenen c.a. verspreid.

Bestuurder gezocht na ongeval met kind op Gerwenseweg

Op woensdagmiddag 4 september fietste onze zoon Waldemar van 13 door de regen van Nuenen naar Gerwen. Tussen tien over half vijf en vijf uur stak hij in Gerwen de Gerwenseweg over via de speciale fietsoversteekplaats ter hoogte van nummer 14.

De nieuwste editie van De Nuenense Krant online