Buurtfeest wederom buitengewoon

Zaterdag 7 september vond voor de tweede keer een buurtfeest plaats tussen de garages aan de Stormvogelhof. Hoewel de planning wat later was dan vorig jaar, waren veel bewoners uit betreffende straat en uit een gedeelte van de Europalaan aanwezig. Kortom, een gezellige groep, waarmee beoogde doelstellingen ruimschoots werden bereikt.
                  
09-09-2019, 09:44
’s Middags tegen drieën druppelden de eerste ouders binnen op de plaats van bestemming. De meesten met hun kinderen, die ondertussen het opgestelde springkussen en de tafels met knutsel -en kleuractiviteiten al lang hadden waargenomen. In al hun enthousiasme hebben ze tot zonsondergang genoten van de aanwezige attributen. Dit uiteraard naar genoegen van hun ouders. Die hadden volop de tijd om te converseren met andere buurtgenoten over wat meer inhoudelijke onderwerpen. Niet alleen een groet van ‘goedemorgen’ of ‘goedenavond’, zoals gewend, maar echte gesprekken. Vooral de ontstane cohesie tussen jong en oud viel erg op. Een goede waarneming, vooral gezien het feit dat er de laatste jaren veel jonge gezinnen zijn bijgekomen in de wijk en dat het aantal ouderen nog steeds groeit. Eten Rond zes uur werd door een plaatselijk chinees restaurant een lekker buffet klaargezet en voor de kinderen arriveerde een frietkraam. Een voorgerecht, bestaand uit heerlijke kibbeling, geschonken door de viswinkel aan de Vincent van Goghstraat, was al voor vijf uur geserveerd. Leuk om te zien dat tijdens het eten veel mensen van plaats wisselden. Na het buffet werd er nog lang doorgekletst onder het genot van de nodige drankjes. Rond elf uur (wat later dan gepland) hebben we het feest afgesloten en eenieder ging voldaan naar huis. Met de opmerking: Volgend jaar toch weer, hè! Voor de organisatie een leuke opmerking om het geheel weer op te nemen in de planning.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Zonnebloemdag met thema ‘Er kan zoveel meer dan je denkt’

De Zonnebloemdag wordt eenmaal per jaar gehouden, dit jaar op 7 september jl. in de John Geven Studio’s. Op de uitnodiging voor de gasten en voor de vrijwilligers werd door velen gereageerd.

AuoMaatje in Nuenen van start

16 oktober: Uitgave magazine VincentreSpecial

Op initiatief van Uitgeverij Van der Heijden en in samenwerking met het Vincentre, brengen we 16 oktober het fullcolour magazine VincentreSpecial uit. Samen met De Nuenense Krant wordt het magazine die week gratis huis aan huis in Nuenen c.a. verspreid.

Bestuurder gezocht na ongeval met kind op Gerwenseweg

Op woensdagmiddag 4 september fietste onze zoon Waldemar van 13 door de regen van Nuenen naar Gerwen. Tussen tien over half vijf en vijf uur stak hij in Gerwen de Gerwenseweg over via de speciale fietsoversteekplaats ter hoogte van nummer 14.

De nieuwste editie van De Nuenense Krant online