Martien van der Dussen: 55 jaar werkzaam bij Smeulders Interieurgroep

Bijzonder, zolang werken bij een bedrijf. Zijn vrouw An tipte De Nuenense Krant. Martien van der Dussen (71) en op 17 augustus 55 jaar werkzaam bij Smeulders Interieurgroep, vertelt zijn verhaal.
                  
19-08-2019, 11:08
An: ‘Wie haalt dat nog, 55 jaar werken, en hij werkt nog steeds.’ Martien: ‘Ik ben niet te stoppen’, zegt hij lachend. Want hij is alweer 5 jaar met pensioen. Zijn werk is zijn hobby en zijn hobby is zijn werk. ‘Waarom zou ik iets anders gaan doen?’ Meubelmaker Martien is meubelmaker en werkt in de interieurbouw. Op zijn zestiende, direct vanaf de ambachtsschool, ging hij werken bij Jac Smeulders; toen met drie man achter het woonhuis in de Telefoonstraat, tegenwoordig Mgr. Cuytenlaan. Het was een andere tijd: ‘Bij mooi weer deden we het spuitwerk in de tuin en bij slecht weer binnen. Dan stond de ventilator aan. Voor de bakker, die ernaast zijn brood bakte, niet altijd even plezierig. Vroeger kwam de baas ook langs en als het werk niet voldeed, dan brak hij het gewoon af.’ Het is even stil. ‘Ja, dat deed hij echt. Kwaliteit ging voor alles. Plakken, lijmen, afschuren, dat kon je niet laten liggen tot de volgende dag. Je stofjas laten vallen, als de werktijd erop zat, dat deed je niet.’ An heeft menigmaal op hem zitten wachten. Lees deze week het artikel van onze correspondent Elwien Bibbe in De Nuenense Krant.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Boordhuys doneert jubileumgeld aan het Bijna Thuis Huis ‘Latesteyn’

Vorige week woensdag mocht het bestuur van het Bijna Thuis Huis ‘Latesteyn’ in Nuenen een cheque van maar liefst € 2.500,- in ontvangst nemen.

Historische beelden

Geef uw mening en denk met ons mee

Drie Nuenenaren in het Rijksmuseum

Het kan niemand in Nuenen ontgaan zijn: van 15 juli tot 15 september is de tentoonstelling ‘Lang Leve Rembrandt’ in het Rijksmuseum in Amsterdam en daar hangen maar liefst twee Nuenenaren tussen. Dat maakt dat daar nu drie Nuenenaren geëxposeerd hebben: van Gogh, Joost Hoedjes en Marjan van der Donk.

De nieuwste editie van De Nuenense Krant online

Agenda