St Annagilde Nuenen-dorp bezorgt dagbesteding Jo van Dijkhof fijne middag

Voor de dagbesteding van Jo van Dijkhof nodigen we elke dinsdag- en donderdagmiddag een spreker of organisatie uit, die een leuk en interessant onderwerp bespreekt voor dit genootschap. Zo hebben we pas een oud brandweerman op bezoek gehad, iemand vanuit het Vincentre en sprekers die komen vertellen van verre reizen.
                  
08-07-2019, 14:25
Aangeleverd verslag: Ellen Berkhout Op 2 juli kwam het St Annagilde Nuenen-dorp op bezoek. Gedurende zo’n anderhalf uur wisten Kapitein/Voorzitter Ton de Brouwer, Gildekoning Hans Visser en 2e Oude Deken Peter Hoeks de groep te boeien met de geschiedenis en het ontstaan van de gilde, de tradities, zoals het openen van de kermis, het vieren van kermismaandag en alles wat een gilde kenmerkt. De lezing werd verluchtigt met voorbeelden van oude documenten, oude gebeurtenissen van het St Annagilde, het tonen van het vaandel en de oudste gildetrom van Brabant. Verder werd er een video getoond van het gildeterrein en werden er oude foto’s getoond. Leuk was dat een flink aantal van de aanwezigen zo nog oude Nuenenaren herkenden en zich ook nog oude situaties wisten te herinneren. Ook was er veel belangstelling voor het gildezilver. Al met al was het een leerzame en onderhoudende middag. De groep heeft zeker genoten. Wilt u een informatiemiddag met een interessant onderwerp voor deze groep verzorgen, dan vernemen wij dat graag van u via tel. 040-2636112.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Uitstapje Taalkabaal

Donderdag 4 juli was de laatste Nederlandse les bij Taalkabaal en maakten de cursisten en docenten met z’n allen als afsluiting van het cursusjaar een uitstapje. Dit keer was het niet in Nuenen, maar in Eindhoven bij kledingruilatelier awesome.

'Kleine Boerenmert' Weverkeshof trok vele bezoekers

Afgelopen zondag vond in Weverkeshof de jaarlijkse 'Kleine Boerenmert' plaats. Mede door het zonnige weer werd het ene drukte van belang.

Paardensportspektakel in Nuenen

Zondag 7 juli werd op het landgoed van de familie Henkelman in Gerwen een groots paardensportspektakel gehouden. De wedstrijd werd georganiseerd door Menvereniging De Coovelse Menners uit Nuenen. Met een groots deelnemersveld van 63 aanspanningen en 12 ruiters afkomstig uit Nederland en België.

Nuenense Lynn Blewanus Nederlands Kampioen BMX

Afgelopen zondag werden in Erp de nationale kampioenschappen BMX verreden. Daarbij behaalde onze plaatsgenote Lynn Blewanus de eerste plaats in de categorie 11-12-jarigen.

Op de valreep 11 prachtige zwemdiploma’s verdiend

Terwijl we in onze gedachte met één been al in de vakantie op het strand lagen, hebben we in de afgelopen vorige week op de valreep toch maar mooi nog 11 stickerzwemdiploma’s mogen uitreiken.

Jubileum PVGE afdeling Nuenen

De PVGE afdeling Nuenen bestaat dit jaar 25 jaar. Dat wil de vereniging natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. Om dit te vieren, zijn de oudste leden verwend met een heerlijke High Tea, verzorgd door andere leden van de PVGE. Deze vond plaats in het Kwetternest, de ontmoetingsruimte waar inmiddels zo’n 40 clubs regelmatig hun bijeenkomsten houden.