'Kleine Boerenmert' Weverkeshof trok vele bezoekers

Afgelopen zondag vond in Weverkeshof de jaarlijkse 'Kleine Boerenmert' plaats. Mede door het zonnige weer werd het ene drukte van belang.
                  
08-07-2019, 10:18
Tekst door onze verslaggever Frans Lammerts Foto's van onze fotografen Theo van Vijfeijken en Frans Lammerts De vele kraampjes op het middenterrein trokken veel klanten. Er waren biologische groenten en fruit, zelfgemaakte kaas en natuurlijk ook Weverkeshofeikes. Inn grote zakken was er zelfs wol van de eigen schapen te koop, om zelf te kunnen spinnen. En er was van alles te snoepen. Het geheel werd' s middags gezellig opgeluisterd met de klanken van twee muzikanten. En natuurlijk mochten ook dieren en planten zich verheugen in grote belangstelling. De kleintjes vermaakten zich als vanouds in de zandbak, binnen konden kinderen zich laten schminken en waren er pannenkoeken. Voorzitter Paul Koppelman, vlak daarvóór nog in touw om de opbrengst van een crowdfundingsactie in ontvangst te nemen, beoefende in een andere ruimte zijn stiel als imker met honingslingeren, daarbij aandachtig gadegeslagen door diverse kinderen.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Paardensportspektakel in Nuenen

Zondag 7 juli werd op het landgoed van de familie Henkelman in Gerwen een groots paardensportspektakel gehouden. De wedstrijd werd georganiseerd door Menvereniging De Coovelse Menners uit Nuenen. Met een groots deelnemersveld van 63 aanspanningen en 12 ruiters afkomstig uit Nederland en België.

Nuenense Lynn Blewanus Nederlands Kampioen BMX

Afgelopen zondag werden in Erp de nationale kampioenschappen BMX verreden. Daarbij behaalde onze plaatsgenote Lynn Blewanus de eerste plaats in de categorie 11-12-jarigen.

Op de valreep 11 prachtige zwemdiploma’s verdiend

Terwijl we in onze gedachte met één been al in de vakantie op het strand lagen, hebben we in de afgelopen vorige week op de valreep toch maar mooi nog 11 stickerzwemdiploma’s mogen uitreiken.

Jubileum PVGE afdeling Nuenen

De PVGE afdeling Nuenen bestaat dit jaar 25 jaar. Dat wil de vereniging natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. Om dit te vieren, zijn de oudste leden verwend met een heerlijke High Tea, verzorgd door andere leden van de PVGE. Deze vond plaats in het Kwetternest, de ontmoetingsruimte waar inmiddels zo’n 40 clubs regelmatig hun bijeenkomsten houden.

Jaarlijks uitstapje voor de Zonnebloem gasten

Op 5 juli was het zover. Het jaarlijkse uitstapje was gepland naar ‘Herberg de Brabantse Kluis’ te Aarle-Rixtel. Om 10 uur had iedereen een plaatsje in de bus. Omdat de afstand niet groot was, waren we om 10.30 uur op de plaats van bestemming.

Gezien in Nuenen