Paardensportspektakel in Nuenen

Zondag 7 juli werd op het landgoed van de familie Henkelman in Gerwen een groots paardensportspektakel gehouden. De wedstrijd werd georganiseerd door Menvereniging De Coovelse Menners uit Nuenen. Met een groots deelnemersveld van 63 aanspanningen en 12 ruiters afkomstig uit Nederland en België.
                  
08-07-2019, 10:12
Om 10 uur startten de eerste deelnemer van in de vaardigheid op de bosweg in Nuenen, naar het prachtige terrein aan de Tweerijtensedreef in Nuenen, dat 3 km ver lag van het hoofdterrein aan de bosweg in Nuenen. Na de vaardigheid gingen ze 5,5 km door de bossen van Nuenen en door het centrum van Gerwen, terug naar de Bosweg in Nuenen, waar ze na een rust van 15 minuten aan de hindernissen begonnen. Op het grote prachtige veld lagen 2 veld hindernissen en 4 boshindernissen met een brug en een waterbak. Aansluitend reden de ruiters, die gingen ook nog de strijd met elkaar aan te gaan voor de winst in zijn rubriek. De deelnemerslijst was goed gevuld, ondanks de vele wedstrijd in de zomerprogramma en de droogte, waardoor het zwaarder was dan voorgaande jaren. De organisatie kan terugkijken op een geslaagd evenement. Een groot dankwoord gaat uit naar familie Henkelman voor het beschikbaar stellen van het terrein en alle vrijwilligers, sponsoren en deelnemers die dit evenement mede mogelijk hebben gemaakt. Uitslagen 1-pony 1. Linda Drost - Van Kasteren 2. Nick van der Vloet 2-pony 1. Rudy van Bijlen 2. Tinus van Kuyk 4-pony 1. Bernd Wouters Tandem-pony 1. Nick Gaens 1-paard 1. Dirk Vanhees 2. Senne Peys 2-paard 1. Marcel Marijnissen 2. Rodrigo Verstraeten 4-paard 1. Jonas Corten Ruiters pony 1. Kim Mourmans Ruiters Paard 1. Kim Bastiaans

Foto: 's: Theo van Vijfeijken/De Nuenense Krant

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Nuenense Lynn Blewanus Nederlands Kampioen BMX

Afgelopen zondag werden in Erp de nationale kampioenschappen BMX verreden. Daarbij behaalde onze plaatsgenote Lynn Blewanus de eerste plaats in de categorie 11-12-jarigen.

Op de valreep 11 prachtige zwemdiploma’s verdiend

Terwijl we in onze gedachte met één been al in de vakantie op het strand lagen, hebben we in de afgelopen vorige week op de valreep toch maar mooi nog 11 stickerzwemdiploma’s mogen uitreiken.

Jubileum PVGE afdeling Nuenen

De PVGE afdeling Nuenen bestaat dit jaar 25 jaar. Dat wil de vereniging natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. Om dit te vieren, zijn de oudste leden verwend met een heerlijke High Tea, verzorgd door andere leden van de PVGE. Deze vond plaats in het Kwetternest, de ontmoetingsruimte waar inmiddels zo’n 40 clubs regelmatig hun bijeenkomsten houden.

Jaarlijks uitstapje voor de Zonnebloem gasten

Op 5 juli was het zover. Het jaarlijkse uitstapje was gepland naar ‘Herberg de Brabantse Kluis’ te Aarle-Rixtel. Om 10 uur had iedereen een plaatsje in de bus. Omdat de afstand niet groot was, waren we om 10.30 uur op de plaats van bestemming.

Gezien in Nuenen

Oscaruitreiking op Sint Jozefschool

Op donderdag 4 juli was Nederwetten er helemaal klaar voor. In grote getalen is het publiek naar de speciale Sint Jozef-bioscoop gekomen. Op die avond vond namelijk de Oscaruitreiking plaats.