Nuenense Lynn Blewanus Nederlands Kampioen BMX

Afgelopen zondag werden in Erp de nationale kampioenschappen BMX verreden. Daarbij behaalde onze plaatsgenote Lynn Blewanus de eerste plaats in de categorie 11-12-jarigen.
                  
08-07-2019, 09:48
Door onze verslaggever Frans Lammerts Afgelopen zondagavond werden wij door een trotse opa gebeld met het geweldige bericht. Over het BMX-talent Lynn, vorige maand 12 jaar geworden, scheef deze krant al diverse malen. Dat was in 2016 toen zij 8ste werd bij het Europees Kampioenschap BMX (Bicycle Motocross; de X staat voor cross) in de categorie meisjes 9 jaar in Verona, Italië. De week daarvoor werd zij nog 5e bij de 9-10 jarigen in de Nederlands Kampioenschappen. Bij Europese en Wereldkampioenschappen haalde ze de halve finale. Bij die laatste waren er onder andere deelnemers uit Amerika, Australië, New Zeeland, Colombia en Zuid Afrika. Talent van vader Het talent voor crossen en haar vechtlust heeft Lynn niet van een vreemde: haar vader werd wereldkampioen fietscross toen hij elf jaar was. Lynn maakt nu zo'n 3 jaar deel uit van FCC Wheels te Erp. Stevige wedstrijden voor de boeg Lynn, die op haar vijfde jaar al belangstelling voor fietsen had, werd zondag Nederlands Kampioen meisjes 11-12 jaar in een veld van zeventien deelnemers, die zich allen eerst hadden moeten kwalificeren. Haar trotse moeder vertelde ons aan de telefoon dat ze volgende week woensdag vertrekt naar het Europees Kampioenschap dat verreden wordt op het BMX-park in Valmiera, Letland. Voor eind juli staat het Wereldkampioenschap in Zolder, België, op het programma. Dat wordt dus nog heel wat presteren - met, bijgelovig als ze is, steeds haar vertrouwde, twee verschillende kleuren handschoenen aan. Hopelijk gaan die haar nog veel geluk brengen; bijvoorbeeld, net als papa ooit: het wereldkampioenschap.

Foto: 1: Lynn, op het hoogste podium in Erp. Foto 2: Lynn in actie, met haar twee verschillende kleuren handschoenen...

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Op de valreep 11 prachtige zwemdiploma’s verdiend

Terwijl we in onze gedachte met één been al in de vakantie op het strand lagen, hebben we in de afgelopen vorige week op de valreep toch maar mooi nog 11 stickerzwemdiploma’s mogen uitreiken.

Jubileum PVGE afdeling Nuenen

De PVGE afdeling Nuenen bestaat dit jaar 25 jaar. Dat wil de vereniging natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. Om dit te vieren, zijn de oudste leden verwend met een heerlijke High Tea, verzorgd door andere leden van de PVGE. Deze vond plaats in het Kwetternest, de ontmoetingsruimte waar inmiddels zo’n 40 clubs regelmatig hun bijeenkomsten houden.

Jaarlijks uitstapje voor de Zonnebloem gasten

Op 5 juli was het zover. Het jaarlijkse uitstapje was gepland naar ‘Herberg de Brabantse Kluis’ te Aarle-Rixtel. Om 10 uur had iedereen een plaatsje in de bus. Omdat de afstand niet groot was, waren we om 10.30 uur op de plaats van bestemming.

Gezien in Nuenen

Oscaruitreiking op Sint Jozefschool

Op donderdag 4 juli was Nederwetten er helemaal klaar voor. In grote getalen is het publiek naar de speciale Sint Jozef-bioscoop gekomen. Op die avond vond namelijk de Oscaruitreiking plaats.

Zeer geslaagde jubileumreis De Gerwense Dorpsmuzikanten

Dinsdag 25 juni vertrok blaaskapel De Gerwense Dorpsmuzikanten met supporters met de bus naar Oostenrijk, om daar het 35-jarig jubileum te vieren. De weersomstandigheden waren ideaal, een tikje te warm misschien.