Jaarlijks uitstapje voor de Zonnebloem gasten

Op 5 juli was het zover. Het jaarlijkse uitstapje was gepland naar ‘Herberg de Brabantse Kluis’ te Aarle-Rixtel. Om 10 uur had iedereen een plaatsje in de bus. Omdat de afstand niet groot was, waren we om 10.30 uur op de plaats van bestemming.
                  
07-07-2019, 20:49
We werden daar ontvangen met een lekker kopje koffie/thee en een heerlijk stuk gebak. Daarna hadden we een korte wandelroute gepland door de tuinen van het naast gelegen klooster. Het was heerlijk weer en de mensen vonden het fijn om even te wandelen. Om 12.30 uur werden we verwacht voor de lunch. Je zag de mensen genieten van de prima verzorgde lunch. Daarna was er ruim de tijd om gezellig bij te praten. Zuster Madeleine Om 14.00 uur hadden we een afspraak met zuster Madeleine. Zij is een van de zusters die woont en werkt in het naastgelegen Missieklooster Heilig Bloed. Zij kwam vertellen over het begin van de congregatie, het ontstaan van het klooster en haar ervaring over het vele missiewerk wat zij heeft verricht. Haar verhaal eindigde met het vertellen over haar huidige werk, wat zij en de andere zusters in dit klooster verrichten. Het was een prachtige presentatie, waar de mensen echt van hebben genoten. Onder het genot van een drankje, dat heerlijk op het terras werd geserveerd, kwam het eind van deze dag weer in zicht. Om 16.00 uur stond de bus voor om de gasten weer veilig naar huis te brengen. Het was een uitstapje naar ieders tevredenheid, zowel voor de gasten als voor de vrijwilligers.

Foto: 's: Petra van Laarhoven

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Gezien in Nuenen

Oscaruitreiking op Sint Jozefschool

Op donderdag 4 juli was Nederwetten er helemaal klaar voor. In grote getalen is het publiek naar de speciale Sint Jozef-bioscoop gekomen. Op die avond vond namelijk de Oscaruitreiking plaats.

Zeer geslaagde jubileumreis De Gerwense Dorpsmuzikanten

Dinsdag 25 juni vertrok blaaskapel De Gerwense Dorpsmuzikanten met supporters met de bus naar Oostenrijk, om daar het 35-jarig jubileum te vieren. De weersomstandigheden waren ideaal, een tikje te warm misschien.

Sportieve laatste schooldag op basisschool Sint Jozef

Het schooljaar op basisschool Sint Jozef in Nederwetten werd op vrijdag 5 juli feestelijk en sportief afgesloten. De laatste schooldag was heel speciaal voor de school in het algemeen en voor groep 8 in het bijzonder.

Overlijden Gildebroeder Jan Migchels

Jan Migchels (87) was bijna 75 jaar lid van het St. Annagilde Nederwetten en al die jaren was Jan er altijd en zeer actief. De eerste 25 jaar als tamboer en daarna al geweerschutter.

VACATURE Glorieuxpark Eindhoven