Opening kunstproject Afval = Landschap op Landgoed Gulbergen

Donderdag 13 juni was het dan eindelijk zo ver. Na zes weken hard werken was het voor de studenten van de Fontys Academy of Art, Communication and Design (ArtCoDe) tijd om hun kunstwerk te exposeren op Landgoed Gulbergen.
                  
14-06-2019, 19:43
De kunstwerken samen vormen de kunstroute Afval = Landschap, die de fantasie te boven gaat. Alle kunst is opgebouwd uit afvalmateriaal, de oorsprong van dit unieke gebied. Opening De kunstroute werd geopend door Edwin Versluis, manager bij Attero. Verder spraken Netty van de Kamp, adviseur van Kunstloc Brabant, Alan van Fontys Hogeschool, wethouder Caroline van Brakel (gemeente Nuenen) en wethouder Rob van Otterdijk (gemeente Geldrop-Mierlo) de studenten toe. Wethouder van Brakel: ‘Het is mooi om te zien dat Landgoed Gulbergen projecten als deze ondersteunt. De ontwikkeling van Landgoed Gulbergen kent een lange geschiedenis, maar met deze kunstroute laat Landgoed Gulbergen zien wat er allemaal mogelijk is.’ Project ‘Hoe kijk jij naar afval?’ Eén van de studenten, Esmée van Dinteren, viel ook nog in de prijzen. De vijfkoppige jury bestaande uit Giel Kantelberg namens de gemeente Geldrop-Mierlo, Tanja Bröcheler namens de gemeente Nuenen, Ans Leloux namens het MRE, Jo Knoops namens de omwonenden en Barbara de Winne namens Gulbergen B.V., prees het werk van de jonge kunstenaar en was vooral onder de indruk van het project ‘Hoe kijk jij naar afval?’ Fooddesigner Anna Kooiman van Club Polenta zorgde op deze dag voor een speciaal tintje, door geheel in thema de catering te verzorgen: drie eetbare bergen lekkernij in de vorm van afvalbergen. De kunstroute is de komende twee weken tot 8 juli voor iedereen gratis te bezoeken. Locatie: Landgoed Gulbergen - amfitheater, navigatie adres Baroniehei te Nuenen.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


TV Wettenseind feliciteert alle kampioenen

Dit voorjaar zijn er tijdens de voorjaarscompetitie vier seniorenteams kampioen geworden. Ook dit voorjaar was de competitie drukbezet met 46 deelnemende teams. Het was weer een mooie periode. TV Wettenseind is trots op deze prestatie en de teams zijn allemaal gehuldigd op 12 juni.

Alleen nog kanoverbod tussen Eindhoven en Son

Het kanoverbod dat woensdag 5 juni is ingesteld voor de Dommel van de Belgische grens tot en met Boxtel, is op één traject na ingetrokken. Alleen tussen de rioolwaterzuivering in Eindhoven en het Wilhelminakanaal is het nog verboden om te kanoën. Op alle andere trajecten is de Dommel vrijgemaakt van omgewaaide bomen. Hier mag weer gekanood worden.

Sponsortoernooi Nederwetten weer een mooi (voetbal) feestje

Vrijdagavond 7 juni vond het jaarlijks sponsortoernooi bij RKVV Nederwetten plaats. Vanaf 18.00 uur stroomde sportpark ‘De Koppel’ vol met enthousiaste deelnemers en supporters. Na de magen gevuld te hebben, werd om 19.00 uur gestart met de eerste wedstrijden, waarbij sportiviteit en gezelligheid hoog in het vaandel stonden.

De Nuenense Krant, de krant met inhoud

De nieuwste editie van De Nuenense Krant online