Kringgildedag 2019 Gerwen

Afgelopen zaterdag en zondag was het dan zover: Kringgildedag Gerwen 775 jaar Heilig Kruisgilde.
                  
03-06-2019, 15:08
Zaterdag was er een receptie om het Heilig Kruisgilde te feliciteren. Na de receptie was er in de tent veel entertainment. Traditiegetrouw begon zondag de dag met een eucharistieviering. Na de dienst was er een besloten koffietafel voor genodigden. Om 12.00 uur vertrok de grote optocht, voorgegaan door Drumfanfare Jong Leven en het Heilig Kruisgilde, gestoken in de nieuwe uniformen. Diverse wedstrijden Naast de ongeveer 2000 Brabantse gildebroeders en -zusters, waren er uit Duitsland circa 200 Schützenbrüder und -schwestern uit het Duitse Arnsberg en Essen-Fistlaken aanwezig. Verspreid over het hele terrein vonden er wedstrijden plaats en naast de molen stond een tentoonstellingstent waarin gilden hun gildeattributen tentoonstelden. Een indrukwekkende stoet van gilden tijdens de Kringgildedag 2019 Gerwen. Geniet nog even na met het bekijken van de tien minuten durende videoclip op YouTube, https://youtu.be/orU3N-yFe6M. Je kunt de video ook op YouTube Peace Rose Cottage Productions vinden onder de afspeellijst De Nuenense Krant.

Foto: 's: Petra van Laarhoven en Theo van Vijfeijken/De Nuenense Krant

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Lid in de Orde van Oranje-Nassau Koninklijke onderscheiding voor de heer G.A.W.I. van Hoek

Zaterdag 1 juni heeft burgemeester Maarten Houben een Koninklijke onderscheiding uitgereikt tijdens de 25e editie van de Van Goghloop aan de heer Van Hoek.

Gert van Geffen: de nieuwe koning van de St. Antoniusschut Eeneind Opwetten

Afgelopen zaterdag werd het koningsschieten gehouden bij de St. Antoniusschut. Het lukte Gert van Geffen om de vogel naar beneden te schieten met het 106de schot.

Tennisvereniging Nederwetten heeft een kampioensteam

Het gemengd dubbel 17+ team heeft tot en met de laatste wedstrijd op 31 mei gestreden voor de overwinning, en ja, Mike, Dennis, Patrick, Dennis en de zussen Linda en Hilde scoorden tegen Valkenswaard in een voorspoedige partij 2-0, wat voldoende was voor het behalen van het kampioenschap.

‘Wist je dat?’ VVN Nuenen informeert: Richting aangeven

Het doel van richting aangeven is om de andere weggebruikers duidelijk te maken wat je van plan bent. Ook als dat geen gevaar oplevert, bijvoorbeeld als je naar rechts wilt afslaan.

Twintig winnaars FOTOWEDSTRIJD voor Nuenense jongeren

Ben jij 10, 11 of 12 jaar? En woon je op Eeneind, in Gerwen, Nederwetten of Nuenen? Dan maak je kans op gratis deelname aan de smartphone fotoworkshop van De Nuenense Krant. Haal alles uit je smartphone!