Tommie van der Struijs laat talent ook in nieuwe klasse zien

Het was tot het laatste moment knokken om de overwinning in de Mini-klasse. Uiteindelijk moest karter Tommie van der Struijs genoegen nemen met de tweede plaats tijdens de derde ronde van het GK4-kampioenschap. Voor de tienjarige Nuenenaar was het een eenmalige deelname als training voor de aanstaande ronde van het Nederlands kampioenschap Rotax Max, die op hetzelfde circuit wordt gehouden.
                  
23-05-2019, 10:35
‘Ik had natuurlijk gehoopt op de eerste plaats, maar dit is ook wel goed. Het is pas de eerste keer dat ik aan deze wedstrijden meedoe’, zei Tommie. ‘De kwalificatie was niet zo goed. Toen hadden we de bandenspanning en de motor niet goed. Maar de eerste race was top.’ Want die had hij gewonnen. Daarna werd hij tweede in de tweede race. En dus stond hij gelijk met zijn grote rivaal van het weekeinde, Dylan Visser, die in de eerste race namelijk tweede was geworden en eerste in de tweede race. Topmateriaal Bij aanvang van de derde race stonden de twee kemphanen dus gelijk in de strijd om de dagzege. Lange tijd lag hij op koers om die race te winnen, maar in de slotfase kwam Visser dichterbij en uiteindelijk passeerde die Tommie. Niettemin had Tommie bewezen dat hij ook in een voor hem onbekende klasse heel snel is. Want in zijn ‘eigen’ kampioenschap, het Nederlands kampioenschap Rotax Max in de Micromax-klasse, is hij ook altijd vooraan te vinden. Het zegt iets over zijn kwaliteiten als rijder en over het topmateriaal dat hij tot zijn beschikking heeft. Hoewel het materiaal in het karten een grote rol speelt, is de coureur minstens net zo belangrijk. En dat Tommie een uitstekend rijder is, bewijst hij wel door zijn vele podiumplaatsen die hij dit seizoen al gewonnen heeft. Tommie van der Struijs bedankt zijn trouwste supporter Ingrid Siegers, Kart Service Brabant, Albert Siegers voor het afstellen van het chassis en de motor, Jeffrey Roeffen en zijn vader en moeder.

Foto: RaceXpress.nl

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Voetbalvereniging RKGSV ontvangt 2.000 euro extra van VriendenLoterij

Een grote verrassing voor voetbalvereniging RKGSV uit Gerwen van de VriendenLoterij. De club is één van de succesvolste deelnemers aan de Nationale Belmaanden in de maand april en ontvangt daarom eenmalig een extra bijdrage van 2.000 euro. Voetbalvereniging RKGSV gaat het geld gebruiken voor nieuwe tenues en het onderhoud van de velden.

Nederlands leren via vrijwilligerswerk

Maria Behgoui komt uit Perzië en is 24 jaar geleden naar Nederland gekomen. Ze woont vanaf 2006 in Brabant. De cultuur van Brabant staat dicht bij haar eigen cultuur.

Dependance bibliotheek Jo van Dijkhof

Er zijn verschillende uitleenpunten in de gemeentes van Bibliotheek Dommeldal (de bibliotheek van Geldrop/Mierlo, Son & Breugel en Nuenen). In de Jo van Dijkhof is ook een dependance. Hij bestaat nu al vier en een half jaar.

PRIJSVRAAG BillyBird Park Hemelrijk

Hemelrijk opent de Oervallei BillyBird Park Hemelrijk in Volkel heeft een compleet nieuw speelgebied geopend. In de Oervallei kun je op zoek naar goudstukken, graaf je fossielen op, swing je op schommels van wel tien meter hoog en kunnen kinderen nog veel meer avonturen beleven.

De nieuwste editie van De Nuenense Krant online

Mode Event Nuenen trekt tientallen kijkers

Afgelopen zondag waren met name Parkstraat en Van Goghstraat het toneel van het Mode Event. De winkels die op enigerlei wijze met mode te maken hadden, van kleding en schoeisel tot brillen en cosmetica, waren die middag geopend. Genoemde straten vormden met geel afgebiesde lopers de catwalks, waarop met name kleding geshowd kon worden. Het weer liet het toe dat dat ook voor badmode kon gelden.