LAATSTE NIEUWS Drogisterij 'Noordveld' maakt toch geen doorstart

Toen wij Adrien Coolen, beheerder van drogisterij Noordveld, begin deze maand spraken, leek het tij ten positieve gekeerd. Na eerdere sombere berichten over definitieve sluiting, zou de drogisterij een doorstart maken onder een nieuwe naam en met nieuwe eigenaars. Adrien en zijn drie trouwe personeelsleden zouden in dienst kunnen blijven. 'Zouden'. Want afgelopen vrijdag kreeg Adrien per voicemail te horen dat de hele transitie was stopgezet.
                  
20-05-2019, 21:53
Interviews en foto van onze verslaggever Frans Lammerts Toen we Adrien Coolen in februari jl. spraken, was nog sprake van 'over-en-uit' van drogisterij Noordveld per eind mei. De grote deskundigheid van Adrien en zijn vertrouwde en trouwe personeel, vooral wat betreft voedingssupplementen en geneesmiddelen, dreigde verloren te gaan. Dit tot treurnis van veel trouwe klanten. Plannen voor herinrichting Maar begin mei leek de situatie ineens ten goede te keren. Bekend werd dat na de al in gang gezette opheffingsuitverkoop, het pand op 18 mei leeg overgedragen zou worden aan nieuwe beheerders, de heren Ferhat Ak en Bart Jansen. Waarna in juni heropening zou volgen, met een uitgebreider, vooral onderscheidener assortiment. En met behoud van het voltallige personeel, inclusief Coolen zelf. Met vele trouwe klanten deelde een gelukkige Adrien daarop het goede nieuws. Afgelopen donderdag nog ontvouwde de heer Ak voor ons de bouwtekening van de herinrichting van de zaak, met onder andere een afdeling cosmetica, en met een apotheek in het achterste deel. Ontslag per voicemail Hoe anders werd alles opeens, afgelopen zaterdagmiddag, half vier. Per voicemail lieten de beoogde nieuwe beheerders weten dat de overname niet doorging. Het bericht kwam als donderslag bij heldere hemel. Behalve dat het bericht zijn ontslag en dat van zijn medewerkers gaat betekenen, zit het Adrien dwars dat hij ongewild zijn klanten onjuist geïnformeerd heeft. Afgelopen maandagmiddag had Adrien nog steeds geen nadere tekst en uitleg van het besluit gekregen, ondanks zijn verzoek daartoe. Inmiddels werd ons duidelijk dat de heren Ak en Jansen, beiden apotheker, op 1 november jl. in Weert een nieuwe wijkapotheek geopend hadden volgens dezelfde formule als dewelke zij in het Kernkwartier zouden gaan hanteren: een combinatie van drogist, parfumerie en apotheek. Apotheek in Kernkwartier? Afgelopen dinsdag zouden wij met de heer Ak een gesprek hebben over de plannen die toen nog bestonden. Maar maandag belde de heer Ak af met de mededeling dat het project was stopgezet. Op onze vraag naar het waarom, kregen wij niet meer te horen dan dat het project was 'overgedragen', 'in goed overleg met de apotheek in Nuenen'. Dat vroeg om nadere uitleg. Die vroegen wij aan de heer Wessel Wammes van Apotheek Nuenen. Die zei dat al jaren in Nuenen-Zuid een apotheek dringend gewenst wordt; maar dat het nu nog te vroeg was om meer naar buiten te brengen, ook 'omdat de zijdelings betrokken partijen nog niet op de hoogte zijn.' Onze vraag of er 'dus' een apotheek in het Kernkwartier komt, bleef vooralsnog onbeantwoord.

Foto: Adrien Coolen

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Sterk eerste weekend Z&PV Nuenen bij RZK

Tijdens het eerste weekend van de Regionale Zomerkampioenschappen zijn de zwemmers van Z&PV Nuenen direct sterk voor de dag gekomen. Niet alleen werden er 10 medailles behaald, ook werden er nog 4 extra limieten voor de Nederlandse Junioren en Jeugdkampioenschappen in de wacht gesleept.

Blije gezichten bij Rondje Nuenen West

Van jong tot oud en getraind of beginner, Rondje Nuenen West is er voor iedereen die bezig is met hardlopen. Dit laagdrempelig evenement vond afgelopen zondag 19 mei voor de derde keer plaats. Een ding hebben alle lopers gemeen: de big smile als ze over de finish komen. Wat er ook aan vooraf is gegaan, welke uitdagingen ze ook tegenkwamen, ze hebben het gehaald.

HMVV - EMK: 2 - 1

Het seizoen loopt zichtbaar op het einde voor EMK: bezettingsproblemen met onder andere kwantiteit en kwaliteit zorgen voor continue concessies van de technische staf, ten opzichte van de manier van voetballen die men duidelijk voor ogen staat. Zonder afbreuk te willen doen aan de spelers die afgelopen zondag het geel-zwart van EMK verdedigden, kon hoofdtrainer Ronnie Jansen die dag niet beschikken over een aantal spelers die normaliter tot zijn basis elf behoren.

Waardige muzikale herdenking Klaas van der Ende

Op een warme zondag met onweersdreiging weet je nooit hoeveel belangstelling een orgelconcert trekt. Maar voor het herdenkingsconcert voor Klaas van der Ende waren zo’n 125 bezoekers naar de H. Clemenskerk gekomen. Het werd een indrukwekkend postume hulde voor een verdienstelijke organist.

Welkom in het nieuwe pand van de Veldsink Adviesgroep aan het Park

Iedereen heeft kunnen zien dat er flink verbouwd werd aan het pand op de hoek van Het Park op nummer 26-28. Ook stond al groot aangekondigd wie daarin zou komen: De Veldsink Adviesgroep. Met hen erbij is het nu een mooi rijtje geworden, want even verderop zit een makelaar, de notaris en de bank. Hier ga je ‘winkelen’ voor ander soort zaken, die minstens net zo belangrijk zijn in ons leven. Je zaken goed geregeld hebben, geeft rust en ruimte. Afgelopen vrijdagmiddag was de officiële opening.

Biljartclub De Treffers Regiokampioen 2019

De Treffers, de biljartclub van Senergiek, Seniorenvereniging Nuenen, heeft van de twaalf teams die meedoen aan de Regio-competitie seizoen september 2018-april 2019, als kampioen afgesloten.