INFORMATIERUBRIEK 'VAN EN VOOR DE GEMEENTE'

                  
14-05-2019, 10:27
COMMISSIEVERGADERINGEN U bent van harte welkom bij de commissievergaderingen. Agenda en bijbehorende stukken staan op nuenen.raadsinformatie.nl en liggen ter inzage in het gemeentehuis. 21 mei 2019 Gecombineerde commissievergadering • Tussentijdse rapportage voorjaar 2019 • Kadernota 2020 Tijdens de commissievergadering kunt u gebruikmaken van het meespreekrecht. Neem daarvoor contact op met de griffie: tel: 040-2631679 of email griffie@nuenen.nl. INFORMATIEBIJEENKOMST NUENEN-ZUID OP MAANDAG 27 MEI Op maandagavond 27 mei (19.00-21.00 uur) vindt in Het Klooster een informatiebijeenkomst plaats over Nuenen-Zuid. Tijdens de bijeenkomst lichten wij toe wat de gemeenteraad op 25 april jl. heeft besloten t.a.v. de structuurvisie Nuenen-Zuid. En wat dit betekent voor de verschillende locaties in het gebied (onder andere herontwikkeling van de Mijlpaal en herbouw van De Hongerman). Ook het vervolgproces komt aan bod. Het programma van de bijeenkomst is als volgt: - 19.00-19.15 uur: ontvangst en inloop - 19.15-20.00 uur: centrale presentatie door wethouder en projectmanager (Raadzaal) - 20.00-21.00 uur: mogelijkheid om meer informatie te verkrijgen en vragen te stellen per locatie/deelproject (Plein) Aanmelden Aanmelden is niet noodzakelijk, maar wij vinden het wel prettig om te weten hoeveel mensen er komen. Wilt u daarom voor woensdag 22 mei aan de heer Goossens (e.goossens@nuenen.nl) doorgeven of u 27 mei aanwezig bent? Bij voorbaat dank. DUURZAAMHEID Last van de buxusmot? Mensen met een buxusstruik of -haag rond hun huis moeten vrezen voor de buxusmot. Op heel veel plekken - ook in Nuenen - zie je kaalgevreten buxusstruiken. Zodra je de rupsen ziet, ben je meestal al te laat. Kijk uit met bestrijdingsmiddelen; ze bieden geen garantie op succes en zijn gevaarlijk voor bijen. Wil je weten hoe je de buxusmot op een milieuvriendelijke kunt bestrijden of wat een goed alternatief is voor de buxus? Kijk dan op www.milieucentraal.nl/nieuws/2019/mot-met-de-buxusmot/. START VACCINATIES BMR/DTP - HPV Uitnodiging voor alle 9-jarigen en meisjes van 12/13 jaar Vanaf maandag 13 mei is de vaccinatieronde gestart voor BMR-DTP voor 9 jarigen en baarmoederhalskanker (HPV) voor meisjes van 12/13 jaar in deze regio. De GGD Brabant-Zuidoost voert deze vaccinaties uit op verschillende locaties in de hele regio. Meer informatie: www.ggdbzo.nl/nieuws.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Een unieke Nuenense kinderopvanglocatie Wethouder Ralf Stultiëns opent de Ton de Win Villa

In de stralende zon opende wethouder Ralf Stultiëns op 11 mei de unieke kinderopvangvilla van Kids Society Erica aan de Heikampen 5 te Nuenen. Tussen de spelende kinderen bewonderden de meer dan 200 aanwezigen vervolgens de kinderopvangvilla met haar unieke buitenspeelruimte en tuinen.

Leidingweekend 2019

Afgelopen weekend stond bij Scouting Rudyard Kipling eens niet in het teken van de jeugdleden een topdag te geven, maar was het de leiding die eens aan de beurt was om een topweekend te krijgen.

Druk bezocht hoogste punt GerwenZO!

Een trotse wethouder Caroline van Brakel, bijgestaan door de kraanmachinist, plaatste het laatste kapgedeelte op een luxe tweekapper aan het Goudshoekland. Compleet voorzien van een vlag die de ‘meiviering’ ofwel het bereiken van het hoogste punt symboliseert van deze in aanbouw zijnde uitbreiding van 73 woningen in Gerwen.

Nationale Molendag de Roosdonck

Het was voortreffelijk weer tijdens de Nationale Molendag voor de windmolens afgelopen zaterdag; een mooie regelmatige wind, beetje zon en geen regen. Kinderen en volwassenen genoten van de fier in het landschap draaiende molen de Roosdonck.

John Parmentier erelid heemkundekring De Drijehornick

John Parmentier van heemkundekring De Drijehornick is benoemd tot erelid van de vereniging. Parmentier nam onlangs na 18 jaar afscheid als bestuurslid, de afgelopen zes jaar was hij secretaris.

Speelveld aan Pastoorsmast in gebruik genomen

Onder ideale weersomstandigheden en in aanwezigheid van vele jeugdige sporters werd afgelopen zaterdag aan de Pastoorsmast een zogeheten 'calisthenics park' door wethouder Caroline van Brakel officieel geopend verklaard, met een eenvoudig 'Veel plezier allemaal!'. Uitbreiding van het speelveld, nu nog maar één voetbalveldje groot, met een BMX- en een skatebaan zit al in de pen.