Het is zo ver

‘Eindelijk gaan we’, dat waren de woorden die vele malen klonken, afgelopen zaterdag in de vroege ochtend op Schiphol. Samen met HomePlan is zaterdag de bouwgroep Nuenen vertrokken naar Zuid-Afrika, Pomeroy om precies te zijn.
                  
12-05-2019, 20:45
Een initiatief uit 2017, toen het idee ontstond om met een groep enthousiaste Nuenenaren in mei 2018 samen naar Nicaragua te gaan. Nicaragua is een van de landen waar HomePlan de plaatselijke bevolking helpt een eerste stap te zetten naar een waardig bestaan. Echter, door de onrust in dat land, was het onverantwoord om daar naartoe een bouwreis te organiseren. De reis werd uitgesteld tot najaar 2018, maar ook toen kregen we een negatief reisadvies. Na beraad met het bouwteam en HomePlan, is toen besloten naar Zuid-Afrika af te reizen. Sponsoractie En afgelopen zaterdag was het dan zover: onder begeleiding van HomePlan op naar Pomeroy. In samenwerking met een lokale missiepost, die daar de bewoners bijstaan, wordt deze bouw georganiseerd. Zoals u weet hebben we een sponsoractie opgezet, om zo het benodigde geld bij elkaar te halen. We hebben dankzij vele mooie giften dit alles kunnen financieren; bedrijven scholen en particulieren hebben zich hiervoor ingezet. Onze dank is zeer groot, maar vooral de lokale bevolking is nog veel dankbaarder voor deze giften, waarmee wij zeker acht huizen kunnen gaan bouwen. Caregivers De reisperiode is van 11 tot en met 20 mei en voor de bouwgroep zeker geen luxe vakantie. De vliegreis duurt ongeveer 11 uur en daarna gaan we met wagens nog eens zo’n 600 km de binnenlanden in, om dan daar te gaan bouwen. De bouwgroep gaat in groepjes van twee of drie personen meebouwen en slaapt en eet bij de plaatselijke bevolking in huis. De huisjes zijn merendeels bestemd voor zogenaamde caregivers, dat zijn dames die soms wel drie of vier weeskinderen in huis hebben en deze kinderen op die manier een thuis geven. Als u dit leest, heeft de groep al twee dagen werken erop zitten. Donderdag 16 mei is de feestelijke overdracht van een paar huisjes, welke opgeleverd gaan worden aan de nieuwe bewoners. Dit gaat gepaard met een swingende Heilige Mis en een gezamenlijke maaltijd. Daarna zal de groep nog wat andere projecten bezoeken en natuurlijk ook de stad Johannesburg. Komende weken doen we verslag van onze geweldige ervaringen. Met vriendelijke groet, Bouwgroep Nuenen

Foto: De deelnemers: Tonnie van der Heijden, Marian van der Heijden, Ton Schellens, Alisa Strange, Karel van der Grinten, Femke Arts, Jan Arts, Anja Schoenmakers, Chantal Schoenmakers, Rini Janssen, Lissy Meinders, Paul van den Broek, Gerard van Keulen, Anneke de Bock (HomePlan).

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Golfers van De Gulbergen steunen Stichting Old Grand Dad

Woensdag 8 mei werd op golfbaan De Gulbergen een goed doelwedstrijd gehouden. Het goede doel was de Stichting Old Grand Dad, een stichting met als doel om jeugdige gehandicapten te ondersteunen bij hun sport of spel.

Bijna Thuis Huis 'Latesteyn' klaar om eerste gasten te ontvangen

Negen maanden had de verbouwing geduurd, wat in dit geval een uitzonderlijk korte 'draagtijd' genoemd mag worden. Veeljarige pogingen om 'zwanger' te worden waren telkenmale mislukt door ambtelijke 'impotentie'. Maar wat vandaag dan eindelijk het levenslicht kon aanschouwen mocht er zijn: een voldragen en volwaardige behuizing waarin stervenden in een warmhartige omgeving, omgeven door hoog gemotiveerde vrijwilligers naar hun einde toe mogen leven.

‘Mooiste Hond van Nederland’

Help Weverkeshof na inbrakenreeks

De afgelopen vijf maanden is er vier keer ingebroken bij Dorpsboerderij Weverkeshof in Nuenen. ‘Inbreken, op een kinderboerderij, waar zóveel vrijwilligers met zóveel liefde ontzettend veel tijd en energie steken in de dieren, de moestuin en de talloze activiteiten. Daar word je toch boos van?’ Daarom startte Daniëlle een crowdfundingactie. Meteen vanaf de start stromen de donaties binnen.

De nieuwste editie van De Nuenense Krant online

Agenda