Lindespelers zorgen voor kippenvel

En ineens was het afgelopen! Pats, boem. Twee keer 55 minuten bijzonder boeiend toneelspel. Alhoewel... ‘spel’. Een aantal spelers króóp echt in de huid van het personage dat ze vertolkten. Samen vertelden ze op uiterst fascinerende wijze het prachtige, en soms wrange wel en wee van diverse mensen in een Parijs naaiatelier vlak na de Tweede Wereldoorlog. Elk met zijn of haar eigen verhaal en alle verse, emotionele wonden van dien.
                  
06-05-2019, 11:44
Recensie door onze correspondente Marlène van Kuyk. Gezien op 5 mei. Sprankelend spel Vooral het ad rem reageren op elkaar en de intuïtieve wisselwerking tussen Karien Slegers en Suus de Werk maken het stuk tot een sprankelend geheel. Hun spel als respectievelijk de brutale Mimi, met het hart op de juiste plaats, en de constante factor en zingende Gisele, was uiterst overtuigend. Ze halen daarmee vaak de angel uit de soms emotionele teksten van Sandra de Jager als Simone, alleenstaande moeder van twee kinderen. Zij vertolkt het leed van een vrouw, op zoek naar haar Joodse man die is gedeporteerd. De zeer verfrissende vertolking van Leanne de Jager als Marie zit daar heerlijk tussenin. Al deze naaisters samen zorgen bovendien voor hilariteit in hun plagerijen naar madame Laurence (Anneberthe Stolten) wier man ‘bij de politie zit’, waarop ze maar wat trots is. Op het einde geeft Machiel de Vries als een van de zoontjes van Simone (en Sandra’s zoon in het echt) nog een verrassende wending. Overtuigend Daarnaast geeft Dick Boonman als ‘le patron’ een diepere laag aan zijn personage. Hij laat niet slechts de bullebak zien, maar vertolkt op overtuigende wijze de emotionele struggle van een naoorlogse Jood die ‘het’ heeft overleefd. Regelmatig ligt hij in de clinch met zijn zus madame Helene, op emotionele wijze gestalte gegeven door An Nijdam. Zij laat een vrouw zien bij wie de oorlog diepe sporen heeft nagelaten. Datzelfde geldt voor ‘de perser’, een mooie rol van Rob de Bie. Een overlevende van het kamp die zich in het tweede bedrijf ontpopt tot een socialist. Gaat dat zien Het verhaal overtuigt, raakt en boeit, bijna twee uur lang. Een knappe verdienste, omdat er fysiek weinig meer gebeurt dan naaien en persen. Een dikke pluim voor deze groep, die overduidelijk goed op elkaar is ingespeeld en je als kijker in de watten legt met een waanzinnig mooi toneelstuk, dat zeker ook een lach op het gezicht tovert. En het leuke is, wegens het grote succes is er zondag 12 mei a.s. nog een extra voorstelling gepland. Mis deze kans niet en gaat dat zien. Kijk voor meer informatie op www.lindepelers.nl.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Twee wedstrijden gespeeld door EMK

Honk & Softbal club Nuenen viert 50-jarig jubileum

Het jaar 1969. Terwijl Neil Armstrong voorzichtig een voet op de maan zet, worden in Nuenen plannen gesmeed voor de oprichting van een honk-en softbalclub middels een oproep in Rond de Linde door oprichter Peter Wouters. Ondanks dat het hier een relatief onbekende sport betreft, worden er een kleine 30 enthousiastelingen gevonden en op 1 december 1969 wordt HSCN opgericht.

Vader beëdigt zoon als nieuw lid van de St. Antoniusschut Eeneind-Opwetten

Afgelopen vrijdag is Wim van de Laar met 23 witte bonen ingeboond als schutsbroeder van de St. Antoniusschut Eeneind-Opwetten.

Nederwetten 1 - Roodwit ’62: 0-5 Roodwit ’62 maatje te groot voor Nederwetten

Een sterk spelend Roodwit ‘62 uit Helmond was afgelopen zondag een maatje te groot voor Nederwetten. Ze hadden geen antwoord op het snel rondspelen en goed positie kiezen van Roodwit.

Wegens succes geprolongeerd

Zes uitverkochte voorstellingen, een enthousiast publiek, een meer dan verdiende staande ovatie bij de première. Mensen moeten teleurstellen dat ze geen kaartjes meer konden kopen. Genoeg redenen voor de Lindespelers om een extra voorstelling in te plannen.

Jan Koolen langer dirigent Brass Band Nuenen

Afgelopen week sloten Brass Band Nuenen en dirigent Jan Koolen een nieuwe overeenkomst met elkaar. Dat betekent dat de brassband ook de komende jaren onder de bezielende leiding van Jan Koolen staat.