Finale plaatsen Z&PV Nuenen bij Swimcup

Afgelopen weekend werd in Eindhoven de 15e Swimcup Eindhoven gezwommen. Met deelname uit heel Europa is dit de sterkst bezette zwemwedstrijd in Nederland. Des te knapper dat in een veld met Nederlandse en Europese topzwemmers de zwemmers van Z&PV Nuenen een aantal keer een finale wisten te halen.
                  
15-04-2019, 14:56
Het toernooi begon op vrijdag en vrijwel direct was er succes voor Robin Goossens. Op de 200m schoolslag kwam ze in de series tot 2.42.15 en een 15e tijd, genoeg voor een plaats in de B-finale. Daarin verbeterde ze zich tot 2.41.39 en werd op plaats 14 de 4e zwemster van Nederland. In de paralympische klasse kwam Diede Struijk op de 100rug tot 1.24.50 en op de 200vrij tot 2.42.78, beide goed voor de A-finale. Daarin eindigde ze op een 6e en 5e plaats, waar de Nederlandse winnares Lisette Bruinsma het wereldrecord aanscherpte. Zaterdag en zondag Op de zaterdag wist Bram Zwetsloot de finale te halen op de 100m schoolslag. In de ochtend zwom hij met 1.05.72 de 19e tijd, in de finale was zijn 1.05.55 goed voor plek 20. Ook in dit finale programma mocht Diede Struijk het water in en ditmaal leverde haar dat op de 50rug een 4e plaats op. Op zondag was de ploeg uit Nuenen zelfs op 4 afstanden vertegenwoordigd in de finales. Ruud van Heerbeek en Bram wisten de finale van de 50m schoolslag te halen, Robin die op de 200m wisselslag en Merel Phaff de finale van de 200m rugslag. Voor Bram leverde dat een PR van 30.05 en een 22e plaats op, Ruud werd in die finale 29e. Ook Robin verbeterde haar PR en eindigde met 2.29.72 als 28e, een plek waar ook Merel met 2.29.74 op eindigde. Voor Kayley McAteer, Susan Teijken, Richenne Zeebregts, Milan Meurs en Colet Claessens waren er (nog) geen finale plaatsen, maar wie weet wat de 16e Swimcup Eindhoven in 2020 zal brengen.

Foto: Z&PV Nuenen bij de Swimcup Eindhoven 2019.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Speelseizoen in speeltuin de Kievit geopend

Afgelopen zondag heeft jeugdburgemeester van Nuenen Joy Bloos de poort van speeltuin de Kievit officieel geopend en daarmee het speelseizoen.

Finish voor VDZ Racing in Visual Art Rally

Afgelopen zaterdag heeft VDZ Racing, met Roel van der Zanden en Ilse van de Sande (Nuenen) in de Mitsubishi Evo X, een 10de plaats algemeen en de 5de plaats in de klasse behaald.

EMK - Vessem: 0 - 1

EMK begon afgelopen zondag goed aan de wedstrijd. In de 6de minuut kwam Bas Verberne voorbij de keeper, maar de inzet werd van de doellijn gehaald door een verdediger.

Steensel - EMK: 2 - 0

De wedstrijd begon donderdag 11 april nog wel behoorlijk voor EMK, dat duidelijk op zoek was naar een vroege goal. Er waren (kleine) kansen voor Ruud Boerema en Kevin Aarts, terwijl aan de andere kant ook Steensel met schoten van afstand probeerde Steven Baggermans te verrassen.

Van Ballegooijen goed onderweg in Visual Art Rally totdat…

Afgelopen weekend werd in Midden-Nederland de Visual Art Rally verreden. Negen klassementsproeven lagen op de deelnemers te wachten. Ook op rijder Antoine van Ballegooijen (Nuenen) en zijn navigator Johan Findhammer. In de Mitsubishi Lancer Evo X van het Rookie Rally Team Brabant namen zij deel aan deze wedstrijd.

Geslaagde expositie Fotoclub Prisma

In het weekend van 13 en 14 april bezochten veel belangstellenden de expositie van Fotoclub Prisma van de PVGE Nuenen in het Kwetternest. Het was de eerste keer dat deze fotoclub haar foto’s aan het publiek toonde.