Voor de vierde keer inbraak bij Weverkeshof

Afgelopen maand is er voor de vierde keer in 5 maanden tijd ingebroken bij Weverkeshof. In totaal gaat het om 440 euro. De schade die is aangericht, is enorm: deuren, deurposten en ruiten echt vernield, een muur er uitgeschopt, werkbladen gesloopt. De laatste keer zijn er ook wat dozen chips en dergelijke meegenomen en vond men het leuk om stroop op de vloer te gooien en daarna nog een zak meel.
                  
04-04-2019, 12:45
De verzekeringstechnische schade nadert de 10.000 euro. De 110 vrijwilligers, die Weverkeshof voor nop voor alle Nuenenaren draaiend houden en steeds mooier maken, worden er niet vrolijk van. Waarom doen mensen zoiets? Weverkeshof is een ongesubsidieerde organisatie, die zich inzet voor alle Nuenenaren, die voorzichtig met zijn geld en spullen om moet gaan. Dan zijn er, blijkbaar, toch groepjes onverlaten, die dat niet willen begrijpen of in het geheel geen verstand of inlevingsvermogen hebben. De Nuenenaren zijn het er allemaal over eens dat men met zijn poten van onze Weverkeshof af moet blijven. De politie heeft alles opgeschreven, heeft alles bekeken en is er mee aan de gang. Naast beelden schijnt er ook een getuige te zijn. Wij tasten in het duister wat betreft de daders. We weten niet eens of het telkens dezelfde zijn of telkens (deels) anderen zijn. Als u iets weet over heel veel chips, een baldadig verhaal, een stoer verhaal of heeft u wat anders gehoord of gezien, kunt u dat altijd bij de politie melden. Meld misdaad anoniem (0800-7000) kan ook en u kunt ook contact opnemen met een van de bestuursleden van onze Weverkeshof (www.weverkeshof.nl). We hopen met zijn allen dat we dit opgelost krijgen en dat dit nooit meer zal gebeuren. Bedankt voor uw medewerking, Paul Koppelman (voorzitter Weverkeshof).

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


De nieuwste editie van De Nuenense Krant online

Eerste ster ‘Keurmerk Veilig Ondernemen’ voor Nuenen centrum

Het centrum van Nuenen heeft onlangs de eerste ster van het landelijke Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) behaald. Het certificaat is donderdag 21 maart uitgereikt aan leden van de werkgroep KVO, waarin gemeente, politie, brandweer, ondernemers en het centrummanagement zijn vertegenwoordigd. Reden voor het toekennen van het keurmerk is de wijze van samenwerking binnen de Nuenense werkgroep en het feit dat we een eerste aanzet tot verbeterpunten hebben opgesteld.

INFORMATIERUBRIEK 'VAN EN VOOR DE GEMEENTE'

Voetsporen Van Vincent

Vincent van Gogh was een echte wandelaar. Voordat hij met de trein op 5 december 1883 in Nuenen aankwam, had hij al een behoorlijk aantal kilometers gelopen. Te beginnen in Veenoord bij Nieuw-Amsterdam, liep hij eerst naar het station in Hoogeveen, een afstand van ongeveer 30 kilometer en na aankomst op het station in Nuenen naar zijn ouderlijk huis op de Berg, ongeveer 5 km.

Eerste Nederwettense Opschoondag groot succes

Afgelopen zaterdag verzamelden zich maar liefst 60 Nederwettenaren bij dorpshuis De Koppelaar om hun dorp schoon te gaan maken. Aan de oproep van de dorpsraad werd daarmee massaal gehoor gegeven. Het dankbare resultaat was een schoon dorp en weer een nieuwe vorm van cohesie; iets waar Nederwetten al sinds jaar en dag op kan bouwen.