Beste Dwèrsklippels en Dwèrsklippelinnekes,

Het feest der feesten is voorbij en wat was het een fantastisch mooi groot feest. Wij zijn zeer vereerd dat wij dit feest met iedereen, op deze manier, mochten vieren.
                  
11-03-2019, 20:07
Omdat carnaval laat viel dit jaar, moesten we lang wachten op het feest waar we samen al zo lang naar uitkeken. Maar toch werd het eindelijk vrijdag 22 februari. En stond daar een prachtige ingerichte ResiTentie. Trotser dan trots trokken we naar binnen om de Klippel te onthullen en onze receptie te beginnen. Hoogtepunten Vervolgens was het een aaneenschakeling van hoogtepunten. Een greep uit ons programma: de Pronkzittingen, Sleetje trekken, Prinsentreffen in Roermond, Seniorencarnaval, DOA-bal, springen met Snollebollekes tijdens Doldwèrs, prijsuitreiking Schôn Vrouwkes, de sleutel in ontvangst nemen, bezoek aan de soosmiddag van Club111, Boerenbruiloft bij de Wetters, zondagochtend Brunch in onze ResiTentie, de optocht vanaf de Prinsenwagen, playback-act bij de Narrekappen, dansen en meezingen op de livemuziek van 100 muzikanten tijdens Concert Carnavalesk, met alle verenigingen feesten in Ons Dorp, dweilen met de Oud Prinsen en dansen met onze Prinsen-garde… 13 dagen lang feesten. Het was een hele marathon, maar één om nooit meer te vergeten. Nooit meer. Dank aan vrijwilligers Dit grote feest was nooit zo’n flitsend feest geworden zonder de hulp van de vele vrijwilligers die zich voor meer dan 100% inzetten. Zij hebben ervoor gezorgd het carnavalsfeest gevierd kon worden voor heel Nuenen, voor iedereen. Wij danken dan ook al deze vrijwilligers. De één wat meer op de voorgrond, de ander werkt hard achter de schermen: allemaal toppers. Kippenvel Het binnentrekken met zo’n mooie grote vereniging gaf ons iedere keer weer kippenvel. Wij danken dan ook onze hofkapel de Blaaspoepers voor hun vrolijke carnavaleske klanken, de Prinsengarde voor hun geweldige dans, de Prinsenrôd voor de gezelligheid, de Vorsten voor hun deskundige begeleiding en de Generaals voor de leiding (en natuurlijk de fotografie). Prachtig jeugd-trio Wat hadden we ook dit jaar weer een prachtig jeugd-trio met een doldwaze Dwèrse Jeugdrôd. Zij hadden niet één maar twee dansgardes; de mini’s en de Rôdsgarde. Ook zij kregen het iedere keer weer voor elkaar alle handen van het publiek op elkaar te krijgen. Ook onze Barones heeft gestraald. Tijdens haar optreden bracht zij met haar prachtige stem het hele park in feeststemming. Maar geen carnaval zonder al die enthousiaste carnavalsvierders, de één nog mooier verkleed dan de ander. Het was prachtig om te zien hoeveel plezier iedereen had. Jullie maakten ons plaatje compleet. Wij hebben van iedere seconde genoten. Een carnaval om nooit meer te vergeten. DANK JULLIE WEL voor UN FLITSEND FISJE! Adjudant Focus Hofdame Mico Hofdame Lux Prins Pretium

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


De Crijnsschool breidt uit met vier lokalen

Er was tot op het laatste moment heel hard gewerkt. Op de planning van maandagochtend na de carnavalsvakantie stond de feestelijke opening van een grote nieuwe unit met vier lokalen. En zoals de kinderen en veel ouders hebben kunnen zien op 11 maart, was het allemaal goed gekomen. De ingang was versierd met gekleurde ballonnen en er hing een oranje lint, wat later ontknoopt zou worden door kinderen van de leerlingenraad van de school.

Blazerij De Molshoop bestaat 40 jaar

Het is 1979. De wijk Molvense Erven bestaat nog maar vier jaar. Een paar wijkbewoners staan op de hoek Wederikdreef/Vallestap naar de carnavalsoptocht te kijken. Ze vinden het net een begrafenisstoet. Waar is de muziek?! Nou, dat is in Venlo wel anders, weet ene Wennie te vertellen. Ze smoest met ene Helmy: die Peter van jou kan toch spelen? Met nog een kornuit gaat 'aldus' Peter de deuren langs. Resultaat na een week: negen man die wel wat muziek willen gaan maken. Negen man werd 21 man. En nu, 40 jaar later, om precies te zijn op 14 maart, bestaat die Molshoop nog altijd. En hoe!

Natuurspeelmiddag bij Stichting Vrienden van de Walhut

Stichting Vrienden van de Walhut wil kinderen de gelegenheid bieden om lekker buiten te spelen in de natuur. De locatie Heerendonk in Nederwetten leent zich daar uitstekend voor. Afhankelijk van het seizoen en de weersomstandigheden is er het hele jaar door van alles te beleven. Woensdag 6 maart was er weer een Natuurspeelmiddag.

Eerste editie Gulbergen Trail groot succes

De gezamenlijke loopverenigingen LONU, LOGO en LGM organiseerden voor de 8e keer op de Gulbergen deze cross/trail. Voorheen werd alleen op de Gulbergen 1 tot 5 dezelfde rondjes gelopen; dit jaar een grotendeels nieuw parcours. Daarbij werd ook het bosgebied aan de overzijde van het Eindhovens kanaal betrokken.

Walking football, nieuw in Nuenen

Het regende en stormde hard, het ging afgelopen zondagmiddag flink tekeer. Dat alles weerhield de mannen van het Walking Football-team van RKSV Old Stars Nuenen en het Ambassadeursteam van PSV Oldstars er niet van om de geplande demowedstrijd te spelen. Dat deden ze tijdens de rust van de wedstrijd RKSV 1 tegen de Alphense Boys 1.

Grote belangstelling voor foto-expositie

Het slechte weer van het afgelopen weekend heeft geen invloed gehad op het aantal bezoekers aan de expositie van Fotogroep f/2, één van de vier fotoclubs van seniorenvereniging PVGE. Zowel op zaterdag als op zondag kwamen velen kijken naar de geëxposeerde foto’s in clubgebouw ’t Kwetternest (naast sporthal De Hongerman). Ruim 270 bezoekers werden er geteld.