163 dapperen op het ‘Dak van Brabant’

Nat en veel regen, bar en boos… De mooiweer-rijders bleven thuis onder de wol. Toch nog 163 dappere ATB-ers meldden zich zondag 10 februari voor de veldtoertocht ‘Dak van Brabant’.
                  
11-02-2019, 13:46
‘Iedereen kan het DAK op’, dachten deze sportievelingen uit Malden, Vlierden, Maasbracht, Schijndel, Goirle, Oisterwijk en uit dorpen en steden nog verder van Nuenen. Deze mountainbiketocht van ToerClub Nuenen heeft een prima imago tot ver buiten de gemeentegrenzen van Nuenen, Gerwen en Nederwetten. Tienduizenden ATB-ers hebben het DAK al volbracht en op deze natte zondag eindigden alle 163 vertrekkers uiteindelijk ook weer in de NKV-kantine op sportpark Wetteneind. Er was keuze uit drie routes: 30, 40 en 50 kilometer en de meeste deelnemers beklommen het ‘Dak van Brabant’, met 60 meter het hoogste punt in onze provincie. 13 oktober De ruim zestig vrijwilligers van de kleurrijke Toerclub Nuenen ontvingen veel complimenten van de mountainbikers. Komende herfst kan iedere ATB-er weer het DAK op, want dan staat de veldtoertocht het ‘Dak van Brabant’ voor zondag 13 oktober op het programma. Voor meer informatie over het ‘Dak van Brabant’ en over ToerClub Nuenen, zie www.tcnuenen.nl.

Foto: Mountainbikers die zondag 10 februari deelnamen aan de veldtoertocht ‘Dak van Brabant’ in Nuenen. Foto’s: Cees van Keulen.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Ierse Sessie in Nuenen 20 jaar

Zondag 10 februari was de tweede zondag van de maand. Voor liefhebbers van een sessie in Ierse sfeer, betekent dit een middag lekker samenspelen in de Weverkeshof, of voor het publiek gewoon genieten van goede muziek. Deze zondag was een speciale gelegenheid, omdat deze afspraak al twintig jaar bestaat.

Henri Maas verlengt bij RKVV Nederwetten

Met trots delen wij u mede: Henri Maas blijft. In zijn eerste seizoen bij RKVV Nederwetten heeft Henri de spelersgroep en het bestuur dusdanig weten te enthousiasmeren, om er nog minimaal een seizoen aan te plakken. Wij zijn er van overtuigd dat de stijgende lijn die met Henri is ingezet in het seizoen 2019 - 2020, een positief vervolg gaat krijgen.

OPROEP: OUD LEDEN GEZOCHT Jeugd- en jongerenkoor Jericho/Joyim geeft reünieconcert

Ruim 40 jaar geleden werd jeugdkoor Jericho opgericht door Ad Verhappen. Ze repeteerden in de voormalige Maria Magdalenakerk en verzorgen daar ook de zang tijdens de zaterdagavondmis. Het koor in Braakhuizen-Noord groeide zó goed, dat de groep werd opgesplitst in ‘jeugd’ en ‘jongeren’. Zo is ‘Joyim’ ontstaan. (=Joy in music).

Harrie van den Bogaard verlaat De Nieuwe Linde

Directeur Harrie van den Bogaard van Kindcentrum De Nieuwe Linde in Nuenen neemt afscheid van het onderwijs en gaat met pensioen. Na 44 jaar bij stichting Eenbes Onderwijs gewerkt te hebben, is het tijd om andere dingen te gaan doen.

Blokje Om

Straatnamen