Straatnamen

                  
07-02-2019, 08:58
HANENVENPAD Dit pad op het Eeneind gaat vanaf de splitsing met de Ontginningsweg richting de Gulberg langs het Hanenven. De naam Hanenven zou herinneren aan de daar in de 17e en 18e eeuw gehouden hanengevechten. Regelmatig kwamen Eindhovenaren en Helmonders bij dat ven samen om hanen te laten vechten, het zogeheten ‘hanenplukken’. Het Hanenven wordt ook het Schooiersven genoemd naar de aanwezigheid van woonwagens ter plaatse.

Foto: Jeanne Meijer/De Nuenense Krant

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


De nieuwste editie van De Nuenense Krant online

INFORMATIERUBRIEK 'VAN EN VOOR DE GEMEENTE'

Prachtige opbrengst koek & zopie Nationale Ouderendag Nuenen

Bezoekers van Jan Linders werden afgelopen zaterdag 2 februari door de comitéleden Nationale Ouderendag Nuenen verleid tot een kop chocolademelk en plak koek, in ruil voor een kleine bijdrage. Met de kou en natte sneeuw was dat voor velen een welkome traktatie. De eerste actie van het Goed Doel 2019 van het Jan Lindersfonds is daarmee geslaagd!

Drukke voorleesochtenden in Bibliotheek Dommeldal

Deze voorleesochtenden (soms met een ontbijtje erbij) worden jaarlijks georganiseerd door Bibliotheek Dommeldal tijdens de Nationale Voorleesdagen, altijd in januari. Ook in Nuenen werden peuters meegenomen in het verhaal ‘Een huis voor Harry’.

Het doek valt voor DA Drogisterij Noordveld in het Kernkwartier

Geschrokken wordt er gereageerd wanneer het bericht bekend wordt dat DA Drogisterij Noordveld gaat stoppen. Men is het er al heel snel over eens dat de grote deskundigheid die je daar elke keer ervaarde, enorm gemist zal gaan worden. Er werd (en wordt natuurlijk nu nog) met je meegedacht en je kreeg altijd een heel goed advies. Dat kan nog steeds tot eind mei. Daarna gaat de deur definitief op slot.

Siem Huijberts 600e EMK lid