Drukke voorleesochtenden in Bibliotheek Dommeldal

Deze voorleesochtenden (soms met een ontbijtje erbij) worden jaarlijks georganiseerd door Bibliotheek Dommeldal tijdens de Nationale Voorleesdagen, altijd in januari. Ook in Nuenen werden peuters meegenomen in het verhaal ‘Een huis voor Harry’.
                  
05-02-2019, 09:37
Doel van de Voorleesdagen is ouders van peuters en kleuters te laten kennismaken met (voor)lezen en leesplezier. Maar natuurlijk maken dan ook de peuters en kleuters meteen kennis met leesplezier, want wat is er leuker dan samen met mama of papa een boek lezen? Overigens kun je al heel snel aan je kind voorlezen, vanaf 3 maanden kunnen baby’s al kijken naar speciale babyboekjes. De Bibliotheek heeft natuurlijk ook deze boekjes voor de hele kleintjes te leen, het zijn Boekstartboekjes. En ook bij Boekstartboekjes geldt: voor leners tot en met 17 jaar is het abonnement gratis.

Foto: 's: Jeanne Meijer/De Nuenense Krant

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Het doek valt voor DA Drogisterij Noordveld in het Kernkwartier

Geschrokken wordt er gereageerd wanneer het bericht bekend wordt dat DA Drogisterij Noordveld gaat stoppen. Men is het er al heel snel over eens dat de grote deskundigheid die je daar elke keer ervaarde, enorm gemist zal gaan worden. Er werd (en wordt natuurlijk nu nog) met je meegedacht en je kreeg altijd een heel goed advies. Dat kan nog steeds tot eind mei. Daarna gaat de deur definitief op slot.

Siem Huijberts 600e EMK lid

RKGSV wint van hoogvlieger Brandevoort

Op een moeilijk bespeelbaar veld was het RKGSV dat afgelopen weekend aan het langste eind trok. Het bleek de middag van aanvoerder Tim van Berlo te zijn, die er met twee doelpunten voor zorgde dat Brandevoort over de knie werd gelegd.

Drie keer de 1e prijs voor DéDé Dance

Afgelopen zondag, 3 februari, sleepten de 3 Démoteams van DéDé Dance 3 maal de 1e prijs binnen tijdens de danswedstrijd Shell We Dance Event in ‘Theater De Speeldoos’ in Vught.

Gedichtendag als verkenning van thema Vrijheid

De eerste dag van de poëzieweek, donderdag 31 januari, Gedichtendag, begon met een poëziepresentatie in het Nuenens College. Daar waren naast de vijf leden van het Dichterscollectief Nuenen ook dichters uit Son en Eindhoven aanwezig die uit eigen werk voordroegen.

EMK - RKDSV: 2 - 1

Na enkele voetbal loze zondagen, kon er (onverwacht) afgelopen zondag toch gevoetbald worden op het Eeneind. Het veld was verrassend goed bespeelbaar en vanaf het beginsignaal was het met name RKDSV (Diessen) dat veel energie in de wedstrijd legde en een optisch veldoverwicht creëerde, waaruit ook de eerste kansen ontstonden.