RKGSV wint van hoogvlieger Brandevoort

Op een moeilijk bespeelbaar veld was het RKGSV dat afgelopen weekend aan het langste eind trok. Het bleek de middag van aanvoerder Tim van Berlo te zijn, die er met twee doelpunten voor zorgde dat Brandevoort over de knie werd gelegd.
                  
04-02-2019, 20:30
Aangeleverd verslag: Mediateam RKGSV/Bram Daams In de beginfase van de wedstrijd was RKGSV wat onwennig en was het vooral Brandevoort dat daardoor gevaarlijk kon worden. Een grote kans voor Milos Milosevic was het antwoord van RKGSV opslag van rust. Deze kans werd gemist, dus gingen we rusten met 0-0. Tweede helft In de tweede helft was het RKGSV dat het initiatief zocht. Rond de 50ste minuut was er een puntgave voorzet van Rik van Dael op Milos Milosevic, die op zijn beurt prachtig raak knikte. Helaas werd deze goal afgekeurd wegens vermeend buitenspel. In de 70ste minuut was het Rico Hendrikx die een vrije trap opeiste, zo'n 35 meter van het doel van Brandevoort. Hij wist met een bekeken bal de inlopende Tim van Berlo te bereiken, die met buitenkant rechts de bal langs de uitkomende keeper plaatste, 1-0. 2-1 in blessuretijd Vanaf dat moment begon Brandevoort wat meer risico te nemen om de aansluitingstreffer te bewerkstelligen. Puik keeperswerk van Remy Hendrikx zorgde een enkele keer dat het bij 1-0 bleef. In de 87ste minuut was het de keeper van Brandevoort die zich in de 16 van RKGSV meldde voor een corner. Toen deze bal afsloeg en werd afgesnoept op het middenveld door Tim van Berlo, en hij wist met links van eigen helft de bal in het lege doel te schieten, 2-0. Laat in blessuretijd was het Mike van Bragt die de eretreffer voor Brandevoort tegen de touwen schoot. Een terechte overwinning van ons vaandelteam, een ware teamprestatie. Met deze overwinning liet RKGSV weer zien dat weer een team was. Gijs Vorstenbosch keerde afgelopen weekend terug uit Curacao en ook de ziekenboeg loopt langzaam leeg. RKGSV 1 kan voor het eerste sinds september weer (bijna) beschikken over een fitte selectie op weg naar de uitwedstrijd in Bakel.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Drie keer de 1e prijs voor DéDé Dance

Afgelopen zondag, 3 februari, sleepten de 3 Démoteams van DéDé Dance 3 maal de 1e prijs binnen tijdens de danswedstrijd Shell We Dance Event in ‘Theater De Speeldoos’ in Vught.

Gedichtendag als verkenning van thema Vrijheid

De eerste dag van de poëzieweek, donderdag 31 januari, Gedichtendag, begon met een poëziepresentatie in het Nuenens College. Daar waren naast de vijf leden van het Dichterscollectief Nuenen ook dichters uit Son en Eindhoven aanwezig die uit eigen werk voordroegen.

EMK - RKDSV: 2 - 1

Na enkele voetbal loze zondagen, kon er (onverwacht) afgelopen zondag toch gevoetbald worden op het Eeneind. Het veld was verrassend goed bespeelbaar en vanaf het beginsignaal was het met name RKDSV (Diessen) dat veel energie in de wedstrijd legde en een optisch veldoverwicht creëerde, waaruit ook de eerste kansen ontstonden.

Kamermuziek in een bijzondere bezetting

Vrijdag 1 februari genoten bezoekers in een goed gevulde Raadszaal in Het Klooster van prachtige kamermuziek in een bijzondere bezetting: viool en accordeon.

Gezellige middag in Gasterij Jo van Dijkhof

Zondagmiddag 3 februari hebben een kleine 100, merendeels oudere bezoekers, kunnen genieten van een gezellig samenzijn in Gasterij Jo van Dijkhof.

Doctors for Mozambique ontvangt schenking van Wereldwinkel Nuenen

Jaarlijks doet Wereldwinkel Nuenen een schenking vanuit de opbrengst van de winkel aan projecten van Nuenenaren in landen in ontwikkeling. Deze keer viel de keuze op Doctors for Mozambique Stichting. Die stichting mocht afgelopen week een gift in ontvangst nemen van maar liefst € 500,-.