Drie keer de 1e prijs voor DéDé Dance

Afgelopen zondag, 3 februari, sleepten de 3 Démoteams van DéDé Dance 3 maal de 1e prijs binnen tijdens de danswedstrijd Shell We Dance Event in ‘Theater De Speeldoos’ in Vught.
                  
04-02-2019, 16:27
Tijdens deze danswedstrijd deden zo’n 100 dansgroepen mee, die het tegen elkaar opnamen in verschillende categorieën. Onder toeziend oog van een deskundige jury werden alle groepen beoordeeld op onder andere choreografie, techniek en presentatie. 3 groepen Voor de zomervakantie vonden de jaarlijkse audities plaats voor de nieuwe samenstelling van de 3 Démoteams van DéDé Dance. Honderden leerlingen deden hier aan mee en uiteindelijk bleven er 3 groepen in verschillende leeftijdscategorieën over. De leerlingen komen allemaal uit de verschillende locaties van DéDé Dance en trainen vanaf september wekelijks samen tijdens de speciale Démoteam-trainingen. Er is zelfs een trainingsweekend geweest om het hoogst haalbare eruit te krijgen. Trots ‘Wat een prestatie en wat ben ik trots dat ik deze talentvolle groep meiden heb mogen trainen. Natuurlijk heb ik, samen met docente Lara Kaiser, alles uit de leerlingen gehaald wat er in zit, maar uiteindelijk zijn zij degene die presteren op het podium. En als ze dan ook nog eens de 1e plek behalen… Ja, dan sta ik te stralen van trots’, aldus Nadine Koster, docente Démoteam 1. Er staan voor de Démoteams nog 2 overige wedstrijden op de planning en al een hele hoop aanvragen voor optredens in Brabant. Wie weet zie je ze binnenkort dus voorbij komen met een knallend optreden. Wil je meer info over DéDé Dance of de Démoteams? Kijk dan op www.dededance.nl of bel met het hoofdkantoor in Veldhoven; 040-2544052.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Gedichtendag als verkenning van thema Vrijheid

De eerste dag van de poëzieweek, donderdag 31 januari, Gedichtendag, begon met een poëziepresentatie in het Nuenens College. Daar waren naast de vijf leden van het Dichterscollectief Nuenen ook dichters uit Son en Eindhoven aanwezig die uit eigen werk voordroegen.

EMK - RKDSV: 2 - 1

Na enkele voetbal loze zondagen, kon er (onverwacht) afgelopen zondag toch gevoetbald worden op het Eeneind. Het veld was verrassend goed bespeelbaar en vanaf het beginsignaal was het met name RKDSV (Diessen) dat veel energie in de wedstrijd legde en een optisch veldoverwicht creëerde, waaruit ook de eerste kansen ontstonden.

Kamermuziek in een bijzondere bezetting

Vrijdag 1 februari genoten bezoekers in een goed gevulde Raadszaal in Het Klooster van prachtige kamermuziek in een bijzondere bezetting: viool en accordeon.

Gezellige middag in Gasterij Jo van Dijkhof

Zondagmiddag 3 februari hebben een kleine 100, merendeels oudere bezoekers, kunnen genieten van een gezellig samenzijn in Gasterij Jo van Dijkhof.

Doctors for Mozambique ontvangt schenking van Wereldwinkel Nuenen

Jaarlijks doet Wereldwinkel Nuenen een schenking vanuit de opbrengst van de winkel aan projecten van Nuenenaren in landen in ontwikkeling. Deze keer viel de keuze op Doctors for Mozambique Stichting. Die stichting mocht afgelopen week een gift in ontvangst nemen van maar liefst € 500,-.

Volle bak bij Senergiek lezing over ‘Den Duuk’

Extra stoelen moesten worden aangesleept uit andere Kloosterlokalen, om iedereen een plaatsje te gunnen bij de lezing over Baron Duco Van Hardenbroek. Het bezoekersaantal voor een Schuif-lezing was nog nooit zo hoog. Verrassend eigenlijk dat zoveel Nuenenaren oprecht belangstelling koesteren voor het verhaal over zo’n bijzondere inwoner uit de dorpsgemeenschap van weleer.