Gedichtendag als verkenning van thema Vrijheid

De eerste dag van de poëzieweek, donderdag 31 januari, Gedichtendag, begon met een poëziepresentatie in het Nuenens College. Daar waren naast de vijf leden van het Dichterscollectief Nuenen ook dichters uit Son en Eindhoven aanwezig die uit eigen werk voordroegen.
                  
04-02-2019, 16:15
Het thema van de poëzieweek, ‘Vrijheid’, kwam in vele gedichten naar voren, zoals de bevrijding na de Tweede Wereldoorlog waar mensen huilden van geluk; of de vrijheid van een kind dat ongedwongen speelt. Er werd gefilosofeerd over het begrip vrijheid en hoe de weidsheid van de zee je een gevoel van vrijheid kan geven. De hulpmiddelen voor de vrijheid zoals de pen: schrijven om vrij te worden. Eén dichter verwoordde zijn gedicht in een vlotte rap die energiek voorgedragen werd. Een andere jonge dichter uit Son zei: ‘Ik heb de mazzel niet een herinnering te hebben aan het niet-vrij zijn.’ Lees woensdag het verslag van Telle van Beek in De Nuenense Krant.

Foto: 's: Ming Jiang/De Nuenense Krant

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


EMK - RKDSV: 2 - 1

Na enkele voetbal loze zondagen, kon er (onverwacht) afgelopen zondag toch gevoetbald worden op het Eeneind. Het veld was verrassend goed bespeelbaar en vanaf het beginsignaal was het met name RKDSV (Diessen) dat veel energie in de wedstrijd legde en een optisch veldoverwicht creëerde, waaruit ook de eerste kansen ontstonden.

Kamermuziek in een bijzondere bezetting

Vrijdag 1 februari genoten bezoekers in een goed gevulde Raadszaal in Het Klooster van prachtige kamermuziek in een bijzondere bezetting: viool en accordeon.

Gezellige middag in Gasterij Jo van Dijkhof

Zondagmiddag 3 februari hebben een kleine 100, merendeels oudere bezoekers, kunnen genieten van een gezellig samenzijn in Gasterij Jo van Dijkhof.

Doctors for Mozambique ontvangt schenking van Wereldwinkel Nuenen

Jaarlijks doet Wereldwinkel Nuenen een schenking vanuit de opbrengst van de winkel aan projecten van Nuenenaren in landen in ontwikkeling. Deze keer viel de keuze op Doctors for Mozambique Stichting. Die stichting mocht afgelopen week een gift in ontvangst nemen van maar liefst € 500,-.

Volle bak bij Senergiek lezing over ‘Den Duuk’

Extra stoelen moesten worden aangesleept uit andere Kloosterlokalen, om iedereen een plaatsje te gunnen bij de lezing over Baron Duco Van Hardenbroek. Het bezoekersaantal voor een Schuif-lezing was nog nooit zo hoog. Verrassend eigenlijk dat zoveel Nuenenaren oprecht belangstelling koesteren voor het verhaal over zo’n bijzondere inwoner uit de dorpsgemeenschap van weleer.

Sluiting Gasterij aangekondigd Paniek in Jo van Dijkhof

Vandaag, donderdag 31 januari, kregen alle bewoners en alle instellingen en verenigingen die activiteiten ontplooien in de Gasterij van Jo van Dijkhof het bericht dat de Gasterij per 1 april a.s. gesloten gaat worden. Deze tijding sloeg in Jo van Dijkhof in als een bom, vertelt Bep van de Broek, voorzitter van de Bewonerscommissie Jo van Dijkhof.