EMK - RKDSV: 2 - 1

Na enkele voetbal loze zondagen, kon er (onverwacht) afgelopen zondag toch gevoetbald worden op het Eeneind. Het veld was verrassend goed bespeelbaar en vanaf het beginsignaal was het met name RKDSV (Diessen) dat veel energie in de wedstrijd legde en een optisch veldoverwicht creëerde, waaruit ook de eerste kansen ontstonden.
                  
04-02-2019, 09:55
In de 13e minuut claimde RKDSV een strafschop, maar de scheidsrechter had goed zijn oog op de situatie en beoordeelde het moment met een schouderduw en dus gewoon doorspelen. Direct hierna kwam een aanvaller van RKDSV alleen voor de keeper, maar hij schoof de bal in het zijnet. Ook EMK kreeg haar eerste (kleine) doelkansen zonder echt gevaarlijk te worden. De 0-0 ruststand was een terechte weerspiegeling van de verhoudingen op het veld. Tweede helft Na rust veranderde er eerst niet heel veel aan het spelbeeld, het spel golfde heen en weer met aanvallende intenties voor beiden. Toch zorgde een slippertje achterin bij EMK voor een 0-1 voorsprong voor RKDSV, dat voelde dat de doelpunten vanmiddag wel eens duur konden zijn. Nadat RKDSV een volgende grote kans niet kon benutten, was het EMK dat uit een prachtig uitgevoerde trap van Ruud Boerema op 1-1 kwam. EMK paste twee tactische wissels toe en bracht Geert Jan Kemperman en Sjef Sanders in het veld. Hierdoor had EMK meer dynamiek in het veld en waren er meer tactische keuzes in de uitvoering mogelijk. In het laatste kwartier mocht EMK 2 speler Mitch van Gils nog zijn verdienstelijk debuut maken voor EMK 1, terwijl in de absolute slotfase Sjef Sanders een prima invalbeurt bekroonde met de uiteindelijke winnende treffer, 2-1. Geen beste, maar wel een sportieve wedstrijd, waarna EMK zich de gelukkigste ploeg mocht noemen.

Foto: Sjef Sanders scoort het winnende doelpunt.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Kamermuziek in een bijzondere bezetting

Vrijdag 1 februari genoten bezoekers in een goed gevulde Raadszaal in Het Klooster van prachtige kamermuziek in een bijzondere bezetting: viool en accordeon.

Gezellige middag in Gasterij Jo van Dijkhof

Zondagmiddag 3 februari hebben een kleine 100, merendeels oudere bezoekers, kunnen genieten van een gezellig samenzijn in Gasterij Jo van Dijkhof.

Doctors for Mozambique ontvangt schenking van Wereldwinkel Nuenen

Jaarlijks doet Wereldwinkel Nuenen een schenking vanuit de opbrengst van de winkel aan projecten van Nuenenaren in landen in ontwikkeling. Deze keer viel de keuze op Doctors for Mozambique Stichting. Die stichting mocht afgelopen week een gift in ontvangst nemen van maar liefst € 500,-.

Volle bak bij Senergiek lezing over ‘Den Duuk’

Extra stoelen moesten worden aangesleept uit andere Kloosterlokalen, om iedereen een plaatsje te gunnen bij de lezing over Baron Duco Van Hardenbroek. Het bezoekersaantal voor een Schuif-lezing was nog nooit zo hoog. Verrassend eigenlijk dat zoveel Nuenenaren oprecht belangstelling koesteren voor het verhaal over zo’n bijzondere inwoner uit de dorpsgemeenschap van weleer.

Sluiting Gasterij aangekondigd Paniek in Jo van Dijkhof

Vandaag, donderdag 31 januari, kregen alle bewoners en alle instellingen en verenigingen die activiteiten ontplooien in de Gasterij van Jo van Dijkhof het bericht dat de Gasterij per 1 april a.s. gesloten gaat worden. Deze tijding sloeg in Jo van Dijkhof in als een bom, vertelt Bep van de Broek, voorzitter van de Bewonerscommissie Jo van Dijkhof.

Komende activiteiten