Kamermuziek in een bijzondere bezetting

Vrijdag 1 februari genoten bezoekers in een goed gevulde Raadszaal in Het Klooster van prachtige kamermuziek in een bijzondere bezetting: viool en accordeon.
                  
04-02-2019, 09:47
Het programma was zeer gevarieerd: er werden bekende stukken gespeeld zoals van Eric Satie (Gymnopédie) en Gabriel Fauré (Après un rêve), maar ook minder bekend werk van bijvoorbeeld Pablo de Sarasate en Joseph Achron. Streling voor de oren Dat klassieke muziek uitstekend gespeeld kan worden op accordeon, was al bewezen door Vincent van Amsterdam (Cultuur Overdag, 11 november 2018). Maar ook tijdens dit concert kwam de veelzijdigheid van het instrument naar voren. Zo waren er de sprankelende klanken bij twee traditionele volksliedjes uit de Balkan, maar soms klonk de accordeon bijna als een klavecimbel. Samen met het minutieuze vioolspel was het een streling voor de oren. Iedereen, inclusief echte kenners van klassieke (kamer)muziek, was onder de indruk van de muzikale kwaliteiten van De Thuiskomst (Quirine van Hoek en Ellen Zijm). Het vrijdagmiddagconcert van Cultuur Overdag in samenwerking met stichting Muziek in Huis, was wederom een groot succes. Het volgende kamermuziekconcert in Het Klooster is op vrijdag 29 maart, 15.00 uur. Dan kan geluisterd worden naar Deshima Trio. Informatie over dat concert en alle andere activiteiten van Cultuur Overdag is te vinden op www.cultuuroverdag.nl.

Foto: Marleen Houben/De Nuenense Krant

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Gezellige middag in Gasterij Jo van Dijkhof

Zondagmiddag 3 februari hebben een kleine 100, merendeels oudere bezoekers, kunnen genieten van een gezellig samenzijn in Gasterij Jo van Dijkhof.

Doctors for Mozambique ontvangt schenking van Wereldwinkel Nuenen

Jaarlijks doet Wereldwinkel Nuenen een schenking vanuit de opbrengst van de winkel aan projecten van Nuenenaren in landen in ontwikkeling. Deze keer viel de keuze op Doctors for Mozambique Stichting. Die stichting mocht afgelopen week een gift in ontvangst nemen van maar liefst € 500,-.

Volle bak bij Senergiek lezing over ‘Den Duuk’

Extra stoelen moesten worden aangesleept uit andere Kloosterlokalen, om iedereen een plaatsje te gunnen bij de lezing over Baron Duco Van Hardenbroek. Het bezoekersaantal voor een Schuif-lezing was nog nooit zo hoog. Verrassend eigenlijk dat zoveel Nuenenaren oprecht belangstelling koesteren voor het verhaal over zo’n bijzondere inwoner uit de dorpsgemeenschap van weleer.

Sluiting Gasterij aangekondigd Paniek in Jo van Dijkhof

Vandaag, donderdag 31 januari, kregen alle bewoners en alle instellingen en verenigingen die activiteiten ontplooien in de Gasterij van Jo van Dijkhof het bericht dat de Gasterij per 1 april a.s. gesloten gaat worden. Deze tijding sloeg in Jo van Dijkhof in als een bom, vertelt Bep van de Broek, voorzitter van de Bewonerscommissie Jo van Dijkhof.

Komende activiteiten

Historische beelden