Gezellige middag in Gasterij Jo van Dijkhof

Zondagmiddag 3 februari hebben een kleine 100, merendeels oudere bezoekers, kunnen genieten van een gezellig samenzijn in Gasterij Jo van Dijkhof.
                  
04-02-2019, 09:21
Op initiatief van het Gasterij personeel en met financiële ondersteuning van de Stichting ‘Vrienden van de Akkers/Jo van Dijkhof’, vond er een optreden plaats van onze dorpsgenoot Louis Staals uit Nederwetten. Louis weet op humoristische wijze een leuk programma te brengen van vooral meezingende liedjes uit het repertoire van bekende zangers, zoals Gerard van Maasakkers. Anekdotes en grappen Van dit meezingen werd dan ook ruimschoots gebruik gemaakt. Tussendoor wist hij de bezoekers met leuke anekdotes en grappen te vermaken. Uiteraard was zijn openingslied gericht op de dreiging van de naderende sluiting van de Gasterij; ‘De Gasterij moet blijven’. Het sympathieke van Louis is dat zijn honorarium geheel ten goede komt aan zijn Tanzania project. Een project waarvoor hij geld inzamelt, om voor 80 weeskinderen in Tanzania schoolgeld te betalen. Met bescheiden middelen, maar met heel veel enthousiasme, werd gezelligheid gegarandeerd op zondagmiddag, voor een grote groep bezoekers.

Foto: 's: Theo van Vijfeijken/De Nuenense Krant

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Doctors for Mozambique ontvangt schenking van Wereldwinkel Nuenen

Jaarlijks doet Wereldwinkel Nuenen een schenking vanuit de opbrengst van de winkel aan projecten van Nuenenaren in landen in ontwikkeling. Deze keer viel de keuze op Doctors for Mozambique Stichting. Die stichting mocht afgelopen week een gift in ontvangst nemen van maar liefst € 500,-.

Volle bak bij Senergiek lezing over ‘Den Duuk’

Extra stoelen moesten worden aangesleept uit andere Kloosterlokalen, om iedereen een plaatsje te gunnen bij de lezing over Baron Duco Van Hardenbroek. Het bezoekersaantal voor een Schuif-lezing was nog nooit zo hoog. Verrassend eigenlijk dat zoveel Nuenenaren oprecht belangstelling koesteren voor het verhaal over zo’n bijzondere inwoner uit de dorpsgemeenschap van weleer.

Sluiting Gasterij aangekondigd Paniek in Jo van Dijkhof

Vandaag, donderdag 31 januari, kregen alle bewoners en alle instellingen en verenigingen die activiteiten ontplooien in de Gasterij van Jo van Dijkhof het bericht dat de Gasterij per 1 april a.s. gesloten gaat worden. Deze tijding sloeg in Jo van Dijkhof in als een bom, vertelt Bep van de Broek, voorzitter van de Bewonerscommissie Jo van Dijkhof.

Komende activiteiten

Historische beelden

De nieuwste editie van De Nuenense Krant online