Sluiting Gasterij aangekondigd Paniek in Jo van Dijkhof

Vandaag, donderdag 31 januari, kregen alle bewoners en alle instellingen en verenigingen die activiteiten ontplooien in de Gasterij van Jo van Dijkhof het bericht dat de Gasterij per 1 april a.s. gesloten gaat worden. Deze tijding sloeg in Jo van Dijkhof in als een bom, vertelt Bep van de Broek, voorzitter van de Bewonerscommissie Jo van Dijkhof.
                  
31-01-2019, 19:53
Door: Frans Lammerts 'In november al hoorden wij in een overleg met Archipel en Helpt Elkander dat Archipel mogelijk al halverwege 2019 de Gasterij wilde sluiten. Voortijdig, want het huurcontract liep nog tot eind 2020. Reden: de commerciële huurprijs à €100.000 per jaar die Helpt Elkander berekent. De voorgenomen sluiting is zij de huurovereenkomst tekenden.' Op 7 januari jl. heeft de Bewonerscommissie daarop een brandbrief gestuurd aan het college van B en W, Archipel, Helpt Elkander (o.a. het Huurdersplatform) en CMD met de vraag om een oplossing binnen vier weken voor de korte en lange termijn. Het antwoord blijkt nu dus deze aankondiging. Alleen de dagopvang zou op de locatie kunnen blijven tot eind 2020. Ontmoetingsplek De Gasterij van Jo van Dijkhof is voor heel Nuenen-Zuid een belangrijke ontmoetingsplaats geworden. In totaal ruim 25 organisaties en verenigingen hebben er in de loop der jaren hun stek gevonden voor hun bijeenkomsten, zoals van bewonersverenigingen van Molvense en Refelingse Erven en Jo van Dijkhof, bridgeclubs, maaltijden voor ouderen, bibliotheek, spelmiddagen en muziekrepetities en –optredens. Sluiting van de Gasterij zou, kortom, vele clubs in de problemen brengen. Sluiting van de Gasterij wekt des te meer bevreemding, omdat in het complex al vanaf de opening tot op heden, dus al ruim acht jaar, grote ruimten leeg staan. Van een zo noodzakelijke vestiging erin van een gezondheidscentrum met o.a. een huisarts is het tot op heden nooit gekomen. Gesprek met wethouder A.s. dinsdag treedt de Bewonerscommissie in overleg met wethouder Hetty Tindemans en vertegenwoordigers van o.a. Huurderscommissie Helpt Elkander en CMD. In onze editie van 13 februari zal De Nuenense Krant op de uitkomsten van dat gesprek terugkomen.

Foto: Petra van Laarhoven/De Nuenense Krant.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Komende activiteiten

Historische beelden

De nieuwste editie van De Nuenense Krant online

Driemaal eremetaal voor Z&PV Nuenen bij ONMK

Tijdens de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen kortebaan in Zwolle, hebben de zwemmers van Z&PV Nuenen driemaal eremetaal behaald. Ruud van Heerbeek haalde zilver op de 100m schoolslag heren 25+, Nikita van den Ouden greep op diezelfde afstand ook zilver en brons op de 400m wisselslag dames 20+.

Nuenense WielerVrienden bij GP in Hoogerheide Brabander Mathieu van der Poel in topvorm naar WK Veldrijden

De 24-jarige Mathieu van der Poel heeft op de Brabantse Wal in Hoogerheide de finale van de wereldbeker veldrijden gewonnen. Deze wedstrijd draagt de naam van zijn vader, de GP Adrie van der Poel.

Feestelijk onthaal voor nieuwe predikant PGN

In de ene kerk werd zondag met pijn en frustratie afscheid genomen van een geliefd ambtsdrager, in een andere kerk werd een nieuwe hartelijk onthaald. In een feestelijke sfeer werd afgelopen zondag ds. Marlies Schulz in kerkelijk centrum De Regenboog geïnstalleerd als de nieuwe predikant van de Protestantse Gemeente Nuenen (PGN). Na een lange periode van vervangingen eindelijk weer een eigen dominee: het stemde de gemeente blij. Geroezemoes en orgelmuziek: de ontvangst stemde al meteen goed.