Historische beelden

                  
10-01-2019, 20:42
Houtrijk, zonder huisnummer. In 1893 bouwde Lucas Buijsman voor zijn zoon Albert deze ‘Mosterd- en Specerijfabriek DE KRANS’ in zijn tuin aan het Houtrijk. Later ging Albert mineraalwater produceren, maar hij overleed al in 1908, 46 jaar oud. De fabriek werd gesloten, de inboedel verkocht en het gebouw ging dienst doen als opslagplaats, onder andere voor meelhandelaar Marinus van de Griendt in de jaren ‘40. Van 1948 tot ca. 2000 werd het bewoond. Toen het leeg kwam te staan, verkommerde het snel en werd zo voorbereid op de sloop. Deze kwam afgelopen december en zo ging weer een stukje industrieel erfgoed verloren.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Nieuw vanaf deze week: Nuenense spreuk

De rubriek ‘Nuenense uitspraak’, standaard op pagina 2 in De Nuenense Krant, is vanaf deze week veranderd. Aanleiding is het verschijnen van het Nuenense spreukebuukske ‘Zoo zégge wèij ’t in Nuejne tigge mekaâr’. Hieruit zal vanaf nu geput gaan worden. In dit buukske staan uitsluitend spreuken die wij in Nuenen gebruiken.

De nieuwste editie van De Nuenense Krant online!

Vanaf deze week verschijnt De Nuenense Krant op woensdag. Dat betekent verspreiding op woensdag en/of donderdag door onze bezorgers. Online zal de krant al op dinsdagavond te lezen zijn via www.denuenensekrant.nl.

Ondernemersprijs Nuenen 2018 voor Bart de Groof

Op het jaarlijks OCN-nieuwjaarsgala in de Collse Hoeve, is Bart de Groof ( 41 jaar) afgelopen maandag uitgeroepen tot ondernemer van het jaar 2018. Bart is architect en eigenaar van Tenback de Groof architectuur & ontwikkeling in Nuenen. Nog niet zo lang geleden hebben ze hun 12 ½ jarig bestaan gevierd. Zijn strategisch inzicht, passie en maatschappelijke betrokkenheid zijn maar een paar van de eigenschappen, die hebben bijgedragen om juist voor hem te kiezen.

Nuenense ToerClub fietste het nieuwe jaar in

ToerClub Nuenen is het nieuwe jaar traditioneel gestart met de jaarlijkse snerttocht. Op Drie Koningendag, 6 januari, werd de nieuwjaarsborrel genoten met snert en roggebrood met spek vooraf.

Boerenkool eten bij scouting Rudyard Kipling

Als je in de Dikke van Dale zoekt naar het woord traditie, dan vinden we de volgende uitleg: tra·di·tie (de; v; meervoud: tradities) 1oude gewoonte van een (grote) groep mensen

Hoe herken je nepmails?

Je tuint er in voor je er erg in hebt. Je krijgt bijvoorbeeld een mailtje met het vertrouwde logo van je bank. Daarin wordt jou gevraagd, je 'identiteit te controleren'. Doe je dat niet, dan 'wordt binnen 24 uur je rekening geblokkeerd' – schrijven ze. Of 'u moet uw betaalpas vervangen om fraude te voorkomen'. Allemaal pogingen tot phishing, vissen naar uw bankgegevens.