Nuenense ToerClub fietste het nieuwe jaar in

ToerClub Nuenen is het nieuwe jaar traditioneel gestart met de jaarlijkse snerttocht. Op Drie Koningendag, 6 januari, werd de nieuwjaarsborrel genoten met snert en roggebrood met spek vooraf.
                  
08-01-2019, 10:13
Met een temperatuur van rond de vijf graden boven nul kwamen de dappere dames en heren van TC Nuenen bij elkaar op straat bij café Schafrath. Na vele handjes geschud te hebben, ging een peloton van een kleine zestig vrouw/man even na tienen van start, richting Stiphoutse bossen en verder richting Mariahout. Na ruim twintig kilometers brede paden en single tracks, kwam de kleurrijke groep uit op Vressel voor glühwein, chocomel met of zonder slagroom en diverse verantwoorde lekkernijen. Daarna ging het via Stad van Gerwen naar Nuenen, waar de toerrijders moe, maar voldaan bij café Schafrath een plekje zochten. Het is er gezellig gebleven tot in de kleine uurtjes.

Foto: 's: Huub Strijbos

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Boerenkool eten bij scouting Rudyard Kipling

Als je in de Dikke van Dale zoekt naar het woord traditie, dan vinden we de volgende uitleg: tra·di·tie (de; v; meervoud: tradities) 1oude gewoonte van een (grote) groep mensen

Hoe herken je nepmails?

Je tuint er in voor je er erg in hebt. Je krijgt bijvoorbeeld een mailtje met het vertrouwde logo van je bank. Daarin wordt jou gevraagd, je 'identiteit te controleren'. Doe je dat niet, dan 'wordt binnen 24 uur je rekening geblokkeerd' – schrijven ze. Of 'u moet uw betaalpas vervangen om fraude te voorkomen'. Allemaal pogingen tot phishing, vissen naar uw bankgegevens.

INFORMATIERUBRIEK 'VAN EN VOOR DE GEMEENTE'

Mooie muzikale start van 2019 met het NMK

Het is inmiddels een mooie traditie: het Nieuwjaarsconcert van Het Nuenens Mannenkoor (NMK) in de Watermolen van Opwetten. Zondagmiddag 6 januari stonden de mannen weer paraat voor een prachtig concert in de feestruimte van de watermolen met het oude molenrad als historische achtergrond.

Zwemmers Z&PV Nuenen sterk rond jaarwisseling

In de afgelopen weken hebben de zwemmers van Z&PV Nuenen bij meerdere wedstrijden hun klasse laten zien. Vlak voor de kerst bij de Open Nederlandse Kampioenschappen, tussen kerst en oud-en-nieuw bij de Friendship swimmeet en afgelopen weekend bij het 4e deel van de solo competitie.