Boerenkool eten bij scouting Rudyard Kipling

Als je in de Dikke van Dale zoekt naar het woord traditie, dan vinden we de volgende uitleg: tra·di·tie (de; v; meervoud: tradities) 1oude gewoonte van een (grote) groep mensen
                  
08-01-2019, 09:37
Bij scouting Rudyard Kipling weten ze als geen ander hoe het is om tradities in stand te houden. Tradities zijn belangrijk voor de binding van een groep. Daarom bestaan er nogal wat tradities bij Rudyard Kipling. Tradities In het eerste weekend van januari begint de scouting traditiegetrouw met het Boerenkool weekend. Een weekend waarbij de meeste speltakken overnachten op de blokhut en na een leuk uitstapje op zaterdag gezamenlijk boerenkool met worst gaan eten. Ook dit jaar begon het boerenkoolweekend met een nieuwjaarsreceptie voor alle leden en hun ouders. Nadat de ouders waren vertrokken naar huis, begon het lopen van de spooktocht, georganiseerd door de speltak Explorers. In het donker door het bos is natuurlijk al eng genoeg, zeker als er af en toe prachtige spoken uit de boom komen vallen. De avond kwam ten einde met een heerlijk warm kampvuur. Klimmen Zaterdag zou een zeer sportieve dag gaan worden. Alle speltakken vertrokken op de fiets (de jongste kinderen met de auto) richting Eindhoven, naar een prachtige sporthal, waar een geweldige apenkooi op hen stond te wachten. Ook werden er leuke spellen gespeeld en kon er serieus worden geklommen op de klimwand. Moe maar voldaan kon iedereen rond vijf uur aan de boerenkool, gemaakt door het geweldige keukenteam. Samen met jus, spekjes en een stuk worst was het feest compleet. Wist u dat scouting Rudyard Kipling een eigen Facebookpagina heeft waar zeer regelmatig nieuwe foto's en verhalen op worden geplaatst? Kom vooral eens kijken op Facebook.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Hoe herken je nepmails?

Je tuint er in voor je er erg in hebt. Je krijgt bijvoorbeeld een mailtje met het vertrouwde logo van je bank. Daarin wordt jou gevraagd, je 'identiteit te controleren'. Doe je dat niet, dan 'wordt binnen 24 uur je rekening geblokkeerd' – schrijven ze. Of 'u moet uw betaalpas vervangen om fraude te voorkomen'. Allemaal pogingen tot phishing, vissen naar uw bankgegevens.

INFORMATIERUBRIEK 'VAN EN VOOR DE GEMEENTE'

Mooie muzikale start van 2019 met het NMK

Het is inmiddels een mooie traditie: het Nieuwjaarsconcert van Het Nuenens Mannenkoor (NMK) in de Watermolen van Opwetten. Zondagmiddag 6 januari stonden de mannen weer paraat voor een prachtig concert in de feestruimte van de watermolen met het oude molenrad als historische achtergrond.

Zwemmers Z&PV Nuenen sterk rond jaarwisseling

In de afgelopen weken hebben de zwemmers van Z&PV Nuenen bij meerdere wedstrijden hun klasse laten zien. Vlak voor de kerst bij de Open Nederlandse Kampioenschappen, tussen kerst en oud-en-nieuw bij de Friendship swimmeet en afgelopen weekend bij het 4e deel van de solo competitie.

Mevrouw Francisca van Breemen viert haar 100ste verjaardag

Het was 5 januari 1919, toen Francisca van Breemen werd geboren. Haar wieg stond destijds in ’s-Hertogenbosch, maar ze verhuisde niet lang daarna naar Eindhoven. En nu, een eeuw later, viert ze haar verjaardag met familie en vrienden in Nuenen, waar ze alweer achttien jaar woont. Ze zit lekker in haar stoel bij het raam, waar ze uitkijkt op de binnentuin tussen haar woning en zorgcentrum De Akkers. Als je binnenkomt zie je meteen dat zij degene is waar het om gaat. In haar prachtige jurk ontvangt ze haar gasten met alle aandacht.