INFORMATIERUBRIEK 'VAN EN VOOR DE GEMEENTE'

                  
07-01-2019, 14:31
AFVALWEETJE U kunt uw kerstboom nog tot 13 januari in de bladkorf gooien. Daarna kunt u ermee naar de milieustraat. AFVALKALENDER 2019 De digitale afvalkalender 2019 heeft een nieuw jasje. Natuurlijk is het even wennen, maar het is in principe gelijk. U logt in met uw postcode en huisnummer en vindt er alle informatie over de afvalinzameling. Als u niet in kunt loggen, of u ziet informatie die niet duidelijk of onvolledig is, meld het dan bij de gemeente Nuenen. Heeft u geen computer? Dan kunt u ons bellen voor een papieren afval-jaarkalender 2019. Die printen we voor u uit en die sturen we graag naar u toe. Bel daarvoor naar het telefoonnummer (040) 2631 631. PARKEERMAATREGELEN OUWLANDSEDIJK Om de verkeersveiligheid te verbeteren bij basisschool De Rietpluim en kinderdagverblijf/bso Kids Society Erica, treft de gemeente op de Ouwlandsedijk parkeermaatregelen per 7 januari 2019. De maatregelen bestaan uit: 1) het aanwijzen van een parkeerstrook voor halen en brengen van schoolkinderen; 2) het instellen van een verbod om langs het noordelijk deel van de Ouwlandsedijk stil te staan. Na overleg met de basisschool, kinderdagverblijf/buitenschoolse opvang, VVN afdeling Nuenen en de politie hebben we een verkeersbesluit voor de parkeermaatregelen genomen. Vragen Als u vragen heeft over de parkeermaatregelen, kunt u contact opnemen met het klantcontactcentrum van de gemeente Nuenen, via telefoonnummer (040) 2631 631.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Mooie muzikale start van 2019 met het NMK

Het is inmiddels een mooie traditie: het Nieuwjaarsconcert van Het Nuenens Mannenkoor (NMK) in de Watermolen van Opwetten. Zondagmiddag 6 januari stonden de mannen weer paraat voor een prachtig concert in de feestruimte van de watermolen met het oude molenrad als historische achtergrond.

Zwemmers Z&PV Nuenen sterk rond jaarwisseling

In de afgelopen weken hebben de zwemmers van Z&PV Nuenen bij meerdere wedstrijden hun klasse laten zien. Vlak voor de kerst bij de Open Nederlandse Kampioenschappen, tussen kerst en oud-en-nieuw bij de Friendship swimmeet en afgelopen weekend bij het 4e deel van de solo competitie.

Mevrouw Francisca van Breemen viert haar 100ste verjaardag

Het was 5 januari 1919, toen Francisca van Breemen werd geboren. Haar wieg stond destijds in ’s-Hertogenbosch, maar ze verhuisde niet lang daarna naar Eindhoven. En nu, een eeuw later, viert ze haar verjaardag met familie en vrienden in Nuenen, waar ze alweer achttien jaar woont. Ze zit lekker in haar stoel bij het raam, waar ze uitkijkt op de binnentuin tussen haar woning en zorgcentrum De Akkers. Als je binnenkomt zie je meteen dat zij degene is waar het om gaat. In haar prachtige jurk ontvangt ze haar gasten met alle aandacht.

Burgemeester Houben feliciteert Nuenenaren en waarschuwt voor achterstelling en polarisatie

Volgens 'oude rotten' was het tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsontmoeting op het Plein in Het Klooster, afgelopen woensdag, drukker dan ooit. Prima gelegenheid om bekenden te ontmoeten, elkaar een goed jaar te wensen, te netwerken en zo meer. Het voltallige college van B en W en dat van jeugdburgemeester Joy en haar wethouders kregen de hand te schudden van velen die bij binnenkomst in de andere hand een prosecco aangereikt hadden gekregen.

Bart van Moorsel EMK’er van het jaar 2018

Op de traditionele nieuwjaarsreceptie is Bart van Moorsel verkozen tot EMK-er van het jaar 2018.