Mooie muzikale start van 2019 met het NMK

Het is inmiddels een mooie traditie: het Nieuwjaarsconcert van Het Nuenens Mannenkoor (NMK) in de Watermolen van Opwetten. Zondagmiddag 6 januari stonden de mannen weer paraat voor een prachtig concert in de feestruimte van de watermolen met het oude molenrad als historische achtergrond.
                  
07-01-2019, 12:02
Ook nu weer moesten de laatst gekomenen genoegen nemen met een staanplaats, alle stoelen waren snel bezet en de zaal werd tot in alle hoeken gevuld met vrienden, bekenden en overige muziekliefhebbers. En zij werden bepaald niet teleurgesteld. De mannen van het NMK brachten een vlot en vrolijk programma met populaire songs die de meeste aanwezigen bekend in de oren klonken. Vele toehoorders zag je dan ook zachtjes meezingen of op de maat meedeinen. Afwisseling Voor de pauze bracht het NMK een aantal mooie nummers uit het Europese repertoire, zowel Nederlandstalig als Duits en Engels. Na de pauze werden een aantal Amerikaanse evergreens gezongen. De achtergrond van de verschillende songs werd daarbij telkens kort en met interessante details toegelicht door het koorlid Vincent Brenninkmejier. En dat viel bij de toehoorders goed in de smaak. De nieuwe dirigent van het NMK, Ton van de Weem, leidde de mannen met vaste hand, en je kon zien dat koor en dirigent en al goed op elkaar waren ingespeeld. Mooie wisselingen van tempi en dynamiek maakten het geheel tot een heerlijke luisterervaring, waarvoor het koor dan ook door het publiek met een enthousiast applaus werd beloond. De begeleiding op de piano was weer in de deskundige handen van Arno ter Burg. Tijdens de pauze en na het concert wisselden de talrijke aanwezigen hun wensen voor een voorspoedig 2019 uit onder het genot van een drankje in deze mooie ambiance. En dat duurde nog wel even. Het bleef nog lang gezellig in de Watermolen. Voor allen een mooi muzikaal begin van het nieuwe jaar.

Foto: 's: Petra van Laarhoven/De Nuenense Krant

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Zwemmers Z&PV Nuenen sterk rond jaarwisseling

In de afgelopen weken hebben de zwemmers van Z&PV Nuenen bij meerdere wedstrijden hun klasse laten zien. Vlak voor de kerst bij de Open Nederlandse Kampioenschappen, tussen kerst en oud-en-nieuw bij de Friendship swimmeet en afgelopen weekend bij het 4e deel van de solo competitie.

Mevrouw Francisca van Breemen viert haar 100ste verjaardag

Het was 5 januari 1919, toen Francisca van Breemen werd geboren. Haar wieg stond destijds in ’s-Hertogenbosch, maar ze verhuisde niet lang daarna naar Eindhoven. En nu, een eeuw later, viert ze haar verjaardag met familie en vrienden in Nuenen, waar ze alweer achttien jaar woont. Ze zit lekker in haar stoel bij het raam, waar ze uitkijkt op de binnentuin tussen haar woning en zorgcentrum De Akkers. Als je binnenkomt zie je meteen dat zij degene is waar het om gaat. In haar prachtige jurk ontvangt ze haar gasten met alle aandacht.

Burgemeester Houben feliciteert Nuenenaren en waarschuwt voor achterstelling en polarisatie

Volgens 'oude rotten' was het tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsontmoeting op het Plein in Het Klooster, afgelopen woensdag, drukker dan ooit. Prima gelegenheid om bekenden te ontmoeten, elkaar een goed jaar te wensen, te netwerken en zo meer. Het voltallige college van B en W en dat van jeugdburgemeester Joy en haar wethouders kregen de hand te schudden van velen die bij binnenkomst in de andere hand een prosecco aangereikt hadden gekregen.

Bart van Moorsel EMK’er van het jaar 2018

Op de traditionele nieuwjaarsreceptie is Bart van Moorsel verkozen tot EMK-er van het jaar 2018.

Janny Alberts ontving de Vrijwilligersprijs 2018

Tijdens de gemeentelijke nieuwjaarsontmoeting, afgelopen woensdag, werd naar goed Nuenens gebruik, ditmaal alweer voor de twintigste maal, de jaarlijkse Vrijwilligersprijs uitgereikt. Een onafhankelijke jury had besloten dat de uitverkorene dit jaar niemand anders dan Janny Alberts kon zijn. Een zeer terechte keuze, gezien haar vele verdiensten.