Zwemmers Z&PV Nuenen sterk rond jaarwisseling

In de afgelopen weken hebben de zwemmers van Z&PV Nuenen bij meerdere wedstrijden hun klasse laten zien. Vlak voor de kerst bij de Open Nederlandse Kampioenschappen, tussen kerst en oud-en-nieuw bij de Friendship swimmeet en afgelopen weekend bij het 4e deel van de solo competitie.
                  
07-01-2019, 09:44
In het weekend voor kerst was de ploeg uit Nuenen met 16 zwemmers bij de ONK kortebaan in Tilburg. Daarbij kroop Richenne Zeebregts met 1.00.31 weer wat dichter naar de minuutgrens op de 100m vrij en wist Robin Goossens zich op zowel de 50, 100 als 200m schoolslag sneller te zwemmen dan ooit. Friendship Swimmeet Tussen kerst en oud-en-nieuw neemt een groep zwemmers traditiegetrouw deel aan een grote 3-daagse wedstrijd in Maastricht. Dit jaar waren er 15 zwemmers die afzakten naar Limburg en daar in series en finales aan de start verschenen. Gijs van Leeuwen en Bart Cooymans tekende daarbij ieder voor 5 persoonlijke records, Milan Meurs en Flore Meulendijks zelfs ieder voor 7 PR’s. Op het gebied van medailles leverde het toernooi 2x goud voor Merel Phaff, zilver en brons voor zowel Milan als Ruud van Heerbeek en brons voor Susan Teijken en Robin op. Daarnaast greep de dames estafette zilver op de 4x50vrij en goud op de 4x50wissel. Solo deel 4 En na de wedstrijden in andere baden, mocht het team afgelopen zondag in eigen bad het water in. Dat dit altijd helpt was te zien aan het grote aantal nieuwe toptijden. Zo wist Kim Geraets (2008) op 4 afstanden haar PR aan te scherpen, iets wat Charlotte Hoogendoorn (2002), Julie van Nispen (2008), Marloes van Opstal (2002) en Arlyn Schouten (2009) ook wisten te bereiken. Al met al mooie voortekenen voor komende zondag. Dan nemen de zwemmers uit Nuenen het in de 2e ronde van de verenigingscompetitie op tegen onder andere de rechtstreekse concurrent voor promotie ZVVS uit Vlaardingen. De eerste ronde was het team uit Vlaardingen zo’n 14 seconden sneller, een achterstand die te overbruggen zou moeten zijn.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Mevrouw Francisca van Breemen viert haar 100ste verjaardag

Het was 5 januari 1919, toen Francisca van Breemen werd geboren. Haar wieg stond destijds in ’s-Hertogenbosch, maar ze verhuisde niet lang daarna naar Eindhoven. En nu, een eeuw later, viert ze haar verjaardag met familie en vrienden in Nuenen, waar ze alweer achttien jaar woont. Ze zit lekker in haar stoel bij het raam, waar ze uitkijkt op de binnentuin tussen haar woning en zorgcentrum De Akkers. Als je binnenkomt zie je meteen dat zij degene is waar het om gaat. In haar prachtige jurk ontvangt ze haar gasten met alle aandacht.

Burgemeester Houben feliciteert Nuenenaren en waarschuwt voor achterstelling en polarisatie

Volgens 'oude rotten' was het tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsontmoeting op het Plein in Het Klooster, afgelopen woensdag, drukker dan ooit. Prima gelegenheid om bekenden te ontmoeten, elkaar een goed jaar te wensen, te netwerken en zo meer. Het voltallige college van B en W en dat van jeugdburgemeester Joy en haar wethouders kregen de hand te schudden van velen die bij binnenkomst in de andere hand een prosecco aangereikt hadden gekregen.

Bart van Moorsel EMK’er van het jaar 2018

Op de traditionele nieuwjaarsreceptie is Bart van Moorsel verkozen tot EMK-er van het jaar 2018.

Janny Alberts ontving de Vrijwilligersprijs 2018

Tijdens de gemeentelijke nieuwjaarsontmoeting, afgelopen woensdag, werd naar goed Nuenens gebruik, ditmaal alweer voor de twintigste maal, de jaarlijkse Vrijwilligersprijs uitgereikt. Een onafhankelijke jury had besloten dat de uitverkorene dit jaar niemand anders dan Janny Alberts kon zijn. Een zeer terechte keuze, gezien haar vele verdiensten.

Schrijf mee met De Nuenense Krant

Organiseert uw vereniging binnenkort een evenement? Heeft u nieuws dat u met inwoners van Nuenen c.a. wilt delen? Wat leeft er binnen uw onderneming?