Janny Alberts ontving de Vrijwilligersprijs 2018

Tijdens de gemeentelijke nieuwjaarsontmoeting, afgelopen woensdag, werd naar goed Nuenens gebruik, ditmaal alweer voor de twintigste maal, de jaarlijkse Vrijwilligersprijs uitgereikt. Een onafhankelijke jury had besloten dat de uitverkorene dit jaar niemand anders dan Janny Alberts kon zijn. Een zeer terechte keuze, gezien haar vele verdiensten.
                  
05-01-2019, 20:08
Verslag en foto: Frans Lammerts Wethouder Ralf Stultiëns, gesecondeerd door jeugdburgemeester Joy en jeugdwethouders Floor en Janne, memoreerde namens gemeente en LEVgroep de verdiensten van Janny als vrijwilliger bij dorpsboerderij Weverkeshof. Om te beginnen is zij lid van het algemeen bestuur van de dorpsboerderij. Ze geeft leiding aan zo'n twintig dierenverzorgers, stelt hun roosters op en belegt voor hen de vergaderingen. Janny verzorgt zelf ook dieren en vervangt vrijwilligers die niet kunnen. Ze helpt ook dieren ter wereld en onderhoudt de contacten met GGD en artsen in het kader van dierenwelzijn en algemene gezondheidszorg. Janny is tenslotte ook degene die als hoofd van het schrijfpietensecretariaat de schrijfpieten van Sinterklaas aanstuurt. Kortom: Janny is een veelzijdig en aimabel persoon met een veeljarige (30 jaar!) staat van dienst voor het vrijwilligerswerk in Weverkeshof. Nu zij een stapje terug doet wegens een oogaandoening, was het moment daar om haar te huldigen. Janny ontving daarom bloemen, een oorkonde, een bedrag van 1000,- voor Weverkeshof en een bronzen waterlelie: de verborgen schat in ieder mens symboliserend. En tot slot was er een warm applaus van de vele aanwezigen!

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Schrijf mee met De Nuenense Krant

Organiseert uw vereniging binnenkort een evenement? Heeft u nieuws dat u met inwoners van Nuenen c.a. wilt delen? Wat leeft er binnen uw onderneming?

Eerste editie van 2019 online

Een voorspoedig 2019 gewenst!

Het team van De Nuenense Krant wenst u een voorspoedig 2019 toe.

Fijne jaarwisseling gewenst!

Het team van De Nuenense Krant wenst u een fijne jaarwisseling toe.

Oproep aan diegenen die in Het Klooster in Nuenen zijn geboren

LON TV is gestart met de opname van een serie gesprekken, onder de titel ‘In Het Klooster geboren’.

INFORMATIERUBRIEK 'VAN EN VOOR DE GEMEENTE'