Eetkamer in Gerwen viert 10-jarig bestaan

Het welkomstwoord is van Nell Daams, een van de vrijwilligers en medeoprichters van de Eetkamer. ‘Alles is gratis vandaag’, zegt ze, ‘ook voor de introducés. Om te vieren dat we in een klein dorp als Gerwen nu al tien jaar een punt hebben voor alleenstaande 65-plussers om samen gezellig te eten.’ Nell Daams brengt een toast uit met alle 37 personen die dinsdag 4 december in de Eetkamer in Gerwen zijn. ‘Een drankje zonder alcohol met bubbel.’ Ze heft haar glas. ‘Op een goede gezondheid en op het leven!’
                  
06-12-2018, 14:36
Er wordt gegeten in de mooie ruimte ‘D’n Heuvel’ in Gerwen. Voor de gelegenheid is het achterste deel erbij betrokken en is er een lange tafel feestelijk gedekt. Alles is altijd vers. De pudding komt bijvoorbeeld niet kant en klaar uit een pak en de appelmoes wordt van echte appels gemaakt en komt dus niet uit een potje. Voor maar vijf euro per maaltijd vraag je je af, hoe doen ze het toch? Wel worden ze ondersteund door de middenstanders, zoals de slager en de groenteboer, die korting geven op de producten die ze nodig hebben. Lees donderdag 13 december het verslag van Telle van Beek, met foto's van Ming Jiang, in De Nuenense Krant.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


De Nuenense Krant verschijnt binnenkort op woensdag

Integrale controle bedrijventerrein Eeneind Nuenen

Nuenen wil een gemeente zijn waar inwoners, ondernemers en bezoekers veilig zijn en zich veilig voelen. Dit willen we zo houden en waar mogelijk verder verbeteren. Vandaag vond daarom een integrale controle met verschillende instanties plaats op bedrijventerrein Eeneind in Nuenen.

Zwemmers Z&PV Nuenen behalen hun eerst stickerzwemdiploma

Nadat we afgelopen week 10 prachtige zwemvaardigheidsdiploma’s hadden uitgereikt, mochten we afgelopen maandag ook nog eens 4 hele bijzondere diploma’s uitreiken. Lonneke, Bram, Sam en Jeroen behaalden namelijk hun eerste diploma van het stickerzwemmen, namelijk het survival 1 diploma.

INFORMATIERUBRIEK 'VAN EN VOOR DE GEMEENTE'

Op zoek naar Amerigo op basisschool de Dassenburcht

De kinderen van basisschool de Dassenburcht vonden woensdag 28 november een paardrijzadel op school, met daarbij een brief van Sinterklaas dat Amerigo ontsnapt is.

Gezien in Nuenen