Op zoek naar Amerigo op basisschool de Dassenburcht

De kinderen van basisschool de Dassenburcht vonden woensdag 28 november een paardrijzadel op school, met daarbij een brief van Sinterklaas dat Amerigo ontsnapt is.
                  
03-12-2018, 21:21
In zijn rondgang door de wijk de nacht ervoor, was er een harde knal te horen, daar was Amerigo zo van geschrokken, dat hij op hol sloeg en via de Weverstraat is weggestormd. Het zadel is wel nog gevonden, maar Amerigo was nergens te bekennen. In de dagen die volgden, zochten de kinderen overal naar de trouwe vriend van Sinterklaas. Er werden clubjes opgericht, lokwortels in de school neergelegd en alle kinderen hielpen mee om Amerigo te vinden. Amerigo aanwezig? Op maandag 3 december stonden alle kinderen van de Dassenburcht op de uitkijk voor Sinterklaas. Zou Amerigo erbij zijn? Er kwam een auto met een paardentrailer aangereden, de klep ging open en… daar stond Sinterklaas, zonder zijn geliefde Amerigo. Ondanks alle zoekende kinderen is Amerigo helaas niet gevonden. Gelukkig hebben Sinterklaas en zijn pieten de weg naar De Dassenburcht toch gevonden. Kadootjes Ze werden warm onthaald door de kinderen en hun familie en verrast met dans- muziek- en toneeloptredens. Sint en zijn Pieten brachten een bezoekje aan iedere klas en deelden aan ieder kind een kadootje uit. Ondanks de afwezigheid van Amerigo was het een prachtige ochtend vol lachende gezichten. Nu hopen we samen met de Sint dat Amerigo snel gevonden wordt, zodat hij weer mee kan met de boot naar Spanje en wie weet… zien we hem volgend jaar op de Dassenburcht.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Gezien in Nuenen

Gemeentelijke erepenning voor jubilerende Narre-Kappen

Na een ietwat hectische week heeft CV De Narre-Kappen afgelopen zaterdag 1 december haar 55-jarig jubileum gevierd. De aftrap van dit feest gebeurde volgens goed gebruik door onze kersverse Prins Ceño, zijn Prinses Segunda Esposa en Adjudant El Gafas.

NKV 1 wint, maar maakt het zichzelf moeilijk

NKV 1 speelde afgelopen zondag thuis tegen KVS’17 uit Schijndel. KVS’17 is geen onbekende tegenstander van NKV. Afgelopen drie seizoenen heeft NKV tegen KVS’17 gespeeld en alles gewonnen.

EMK - Waalre: 3 - 4

EMK begon afgelopen zondag met goede intenties aan de wedstrijd tegen Waalre, die al snel resulteerde in een grote kans voor Kevin Aarts, die via de keeper tot corner werd verwerkt.

Tongelre - Nederwetten: 3-3

Beide teams zijn momenteel qua stand geen hoogvliegers in de 5e klasse, maar op het kunstgras van Tongelre ontspon zich toch een duel waar gestreden werd om de punten.

Pastoorsmeid sans peur

Ze trok een overvolle zaal bij de Senergiek lezing van afgelopen donderdagmorgen. Pauline Spierings kwam, deels in duo presentatie met vriendin José van den Boom, haar verhaal vertellen over een leven lang werken als pastoorsmeid.