Allerzielenconcert - van overweldigend tot intiem

In een vrijwel uitverkochte Clemenskerk in Nuenen bracht projectkoor Lux Aeterna afgelopen zaterdag, samen met het Valkenswaards Kamerorkest en twee solisten, het Allerzielenconcert 'Miserere mei' ten gehore. Onder leiding van dirigent Tom Suters brachten de musici vooral in kleinere bezettingen de toehoorders tot ontroering.
                  
06-11-2018, 20:56
Het was voor de vijfde maal dat de Nuenense dirigent Tom Suters het initiatief had genomen, rond Allerzielen een kleine honderd musici uit Nuenen en omstreken bij elkaar te brengen voor een groots muzikaal gebeuren, uit te voeren in Nuenen en Valkenswaard. Ook vanavond in Nuenen was de kerk, op enkele 'achterpilaarplaatsen' na, volledig bezet. Het publiek kreeg van grootkoor en orkest meest majestueuze werken van de Tsjechische componist Zelenka te horen, naast, in de kleinere bezetting van een kleinkoor of alleen orkest, ingetogener werk van de Estlandse toondichter Kreek. Het geheel passend bij het thema 'Miserere mei': 'ontferm U mijner'. Lees donderdag de recensie en bekijk de foto's van Frans Lammerts in De Nuenense Krant.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Missie volbracht! Reisverslag van Team 1-1-2 en Nuenen Dwèrs noar Banjul

Op 6 oktober jl. om tien uur begonnen de teams, samen met 48 andere, aan hun reis naar Banjul in Gambia. Het ene team om een ambulance naar het General Hospital Farafenni te brengen, het andere team had een rolstoelbus voor de gehandicapten van Second Home in Kololi. Verschillende mensen die alle voorbereidingen hadden meegemaakt (waarover wij steeds hebben bericht in deze krant) vroegen aan de mannen: ‘Kunnen we jullie ook op een of ander manier volgen?’ John Olsthoorn besloot toen om een reisblog aan te maken.

Jubileum Zonnebloem Nuenen feestelijk gevierd

Ruim 200 gasten en vrijwilligers van Zonnebloem Nuenen vierden afgelopen vrijdagmiddag dat de lokale afdeling 40 jaar bestaat. Het grote aantal genodigden vond een gastvrij onthaal in de sfeervolle ruimte van John Geven Studio's. Een keukenbrigade liep af en aan met een overvloed aan hapjes en drankjes, er waren speeches, jubilarissen werden geëerd, een zanger zong zijn lied en aan de ronde tafels was het een en al gezelligheid.

Benefiet live optreden voor de strijd tegen Duchenne

Ter ere van de 1 jarige Dani uit Nuenen en de strijd tegen de ongeneeslijke spierziekte Duchenne, was er afgelopen zondagmiddag een benefiet live optreden.

Bezorger gezocht voor wijk Molvense Erven

Team Lissevoort 2 najaarskampioen

Wow… Tennis én Padel bij de Lissevoort

Onder een stralende najaarszon kwamen veel bezoekers zondag jl. een kijkje nemen bij de opening van de 2 prachtige padelbanen bij TV de Lissevoort (TVL). Met een rally van de wethouders Hetty Tindemans en Joep Pernot tegen bestuurders van TVL Piet van Happen en Leo van de Sande, was de officiële handeling een feit.