Jubileum Zonnebloem Nuenen feestelijk gevierd

Ruim 200 gasten en vrijwilligers van Zonnebloem Nuenen vierden afgelopen vrijdagmiddag dat de lokale afdeling 40 jaar bestaat. Het grote aantal genodigden vond een gastvrij onthaal in de sfeervolle ruimte van John Geven Studio's. Een keukenbrigade liep af en aan met een overvloed aan hapjes en drankjes, er waren speeches, jubilarissen werden geëerd, een zanger zong zijn lied en aan de ronde tafels was het een en al gezelligheid.
                  
06-11-2018, 20:36
In een prachtige ambiance ontmoetten ze elkaar weer: de vele gasten en vrijwilligers die in Nuenen zo'n hechte band hebben. Bijzonder en hartverwarmend blijft het, ook hier dezelfde gezichten terug te zien van vrijwilligers die je op nog zoveel andere hulpfronten kunt tegenkomen: in Eckartdal, bij de Revak, de Huiskamer, enzovoorts. Wat ons betreft mag de jaarlijkse lintjesregen zich voortaan beperken tot alleen déze mensen. En wat betreft onze lokale Zonnebloem: burgemeester Maarten Houben zou later die middag vertellen dat hun aantal het landelijk gemiddelde van 35 per Zonnebloemafdeling verre overstijgt: Nuenen telt er 68! Lees donderdag het verslag van Frans Lammerts, met foto's gemaakt door Petra van Laarhoven, in De Nuenense Krant.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Benefiet live optreden voor de strijd tegen Duchenne

Ter ere van de 1 jarige Dani uit Nuenen en de strijd tegen de ongeneeslijke spierziekte Duchenne, was er afgelopen zondagmiddag een benefiet live optreden.

Bezorger gezocht voor wijk Molvense Erven

Team Lissevoort 2 najaarskampioen

Wow… Tennis én Padel bij de Lissevoort

Onder een stralende najaarszon kwamen veel bezoekers zondag jl. een kijkje nemen bij de opening van de 2 prachtige padelbanen bij TV de Lissevoort (TVL). Met een rally van de wethouders Hetty Tindemans en Joep Pernot tegen bestuurders van TVL Piet van Happen en Leo van de Sande, was de officiële handeling een feit.

Hans Vossenaar 12,5 jaar pastoor in Nuenen en 40 jaar Franciscaan

4 november was het 40 jaar geleden dat pastoor Hans Vossenaar intrad in de orde van de Franciscanen. Ter ere hiervan, en vanwege het feit dat hij in september 12,5 jaar pastoor was van de parochies in Nuenen, Gerwen en Nederwetten, later parochie Heilig Kruis, werd tijdens de viering van 4 november stilgestaan bij deze jubilea.

Panoramaschilderijen krijgen een nieuwe plek in Nuenen

Na diverse jaren tentoongesteld te zijn geweest in de winkelpanden aan de Berg, hebben een groot aantal schilderijen van het ‘Levenspanorama van Vincent van Gogh’ een nieuwe plek gevonden in ons mooie dorp Nuenen.